Αθλήματα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Πολύ καλή παρουσία από την Τατιάνα Γκούσιν, στην ένατη θέση της σφυροβολίας o Χρήστος Φραντζεσκάκης

Η Τατιάνα Γκούσιν πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προκριματικό του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε με την πρώτη το 1,90 μ. σε έναν αγώνα όπου κατέλαβε την 13η θέση και έχασε την πρόκριση στις χαμένες προσπάθειες. Η Γκούσιν ξεκίνησε τον αγώνα της με ένα χαμένο άλμα στο 1,81 μ., πέρασέ με την δεύτερη το 1,86 μ. και με την πρώτη το 1,90 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο 1,93 μ., ύψος που η Γκούσιν δεν κατάφερε να υπερβεί. Η 12άδα του τελικού έκλεισε στις προσπάθειες στο 1,90 μ. Εκτός τελικού έμεινε και η Μαρίγια Βούκοβιτς, που επίσης έμεινε στο 1,90 μέτρα.

Η Γκούσιν παρά τα προβλήματα με το γόνατο κατάφερε να κινηθεί σε υψηλό επίπεδο και να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση των Μεσογειακών Αγώνων.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στην ένατη θέση της σφυροβολίας

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αγωνίστηκε σήμερα στον τελικό της σφυροβολίας στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε καλύτερη βολή στα 77,04 μ. στην πρώτη του προσπάθεια και κατέλαβε την ένατη θέση. Ο αθλητής παρότι μετά τις δύο πρώτες βολές ήταν ένατος, έκανε και τις έξι βολές, καθώς η τρίτη του βολή μετρήθηκε λάθος από το σύστημα. Η ελληνική πλευρά κινητοποιήθηκε άμεσα και οι διοργανωτές, καθώς δεν είχαν δυνατότητα να μετρήσουν την προσπάθεια, έδωσαν στον αθλητή τη δυνατότητα να κάνει και τις έξι βολές. Παρόλα αυτά ο Φραντζεσκάκης θα μπορούσε να έχει πετύχει μια θέση υψηλότερα στην κατάταξη, δεδομένο του ότι η προσπάθεια που δεν μετρήθηκε, ήταν πάνω από τα 77,00 μέτρα. Ο Φραντζεσκάκης είχε ακόμη βολές στα 74,34 μ., 76,86 μ., 74,69 μ., 76,78 μ. και 76,62 μ.

Σε κάθε περίπτωση ο 22χρονος αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, αφού πέτυχε τον βασικό του στόχο, που ήταν η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο φοβερός και τρομερός Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία) κατέκτησε το πέμπτο του χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης με βολή στα 81,98 μ., που είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο και φετινό του ρεκόρ. Ο ολυμπιονίκης του Τόκιο Βόιτσεκ Νοβίτσκι (Πολωνία) δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να αναδειχθεί νικητής και με 81,03 μ. ήταν δεύτερης κι έκανε τέσσερα τα μετάλλια του στη διοργάνωση. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Νορβηγό Έλβινγκ Χένρικσεν με 80,87 μέτρα.

Η Καρύδη στα 13,63 μ. στον προκριματικό του τριπλούν

Η Σπυριδούλα Καρύδη αγωνίστηκε σήμερα στον προκριματικό του τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Η νεαρή αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε καλύτερο άλμα στα 13,63 μ. από την δεύτερη της προσπάθεια και κατέλαβε την 24η θέση. Η αθλήτρια είχε ακόμη άλμα στα 13,55 μ. και 13,28 μ. στο τρίτο της άλμα.

Η σημερινή ήταν η πρώτη συμμετοχή της αθλήτριας στη διοργάνωση, η οποία πλέον στρέφει την προσοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Το όριο των 14,40 μ. πέτυχαν πέντε αθλήτριες, ανάμεσα σε αυτές η κορυφαία φέτος βάσει επίδοσης, Γιούλιμαρ Ρόχας (Βενεζουέλα) με 14,72 μέτρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected