Κατηγορίες
Αθλήματα

“Λύγισε” στα 3 σετ η Γραμματικοπούλου, ήττα για Καλοβελώνη και Τσιτσιπά στην Τεργέστη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Victoria Mboko από τον Καναδά στο 25άρι του Saskatoon, αλλά θα παραμείνει στο καναδικό τουρνουά και θα αφοσιωθεί στα διπλά για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Ελληνίδα τενίστρια είχε μια πρεμιέρα που έκρυβε παγίδες στο Saskatoon Challenger του Καναδά, απέναντι στην ανερχόμενη, μόλις 15 ετών, Victoria Mboko.

Μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά, η νεαρή Καναδή πήρε τη νίκη απέναντι στην 25χρονη Ελληνίδα, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.190 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-7 (4), 6-1, 6-3.

Η Βαλεντίνη, που δεν ήταν στην καλύτερή της μέρα, θα μείνει στο Saskatoon καθώς θα αγωνιστεί και στο διπλό της hardcourt διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων.

Είναι και εκεί στο Νο.1 του ταμπλό, μαζί με την Αμερικανίδα συμπαίκτριά της, Elvina Kalieva. Θα αντιμετωπίσουν στον 1ο γύρο την Αμερικανίδα Kendra Bunch και την Σέρβα Katarina Kozarov.

Ήττα για Καλοβελώνη και Τσιτσιπά στην Τεργέστη

Στην Τεργέστη βρίσκονται ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που αγωνίστηκαν μαζί στο διπλό του Challenger της ιταλικής πόλης, αλλά ηττήθηκαν από τους Franco Agamenone και Guillermo Duran στον 1ο γύρο.

Μετά από ένα κλειστό ματς, οι δυο Έλληνες τενίστες δεν απέφυγαν την ήττα από τον Ιταλό Agamenone και τον Αργεντινό Duran με 7-5, 6-3, αποχαιρετώντας το Challenger της Τεργέστης στην Ιταλία.

Δυο συνεχόμενα break που έκαναν οι Agamenone και Duran έκαναν τη διαφορά, με το ιταλοαργεντίνικο δίδυμο να “σπάει” τους Έλληνες παίκτες στο τέλος του 1ου σετ για το 7-5 και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να προηγηθούν με 3-0 και να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς είχε λάβει μέρος και στο μονό, στο ταμπλό των προκριματικών, στο δυνατό χωμάτινο Challenger της Τεργέστης, όπου γνώρισε την ήττα από τον Γάλλο Luca Van Assche με 6-0, 6-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected