Κατηγορίες
Α-Β-Γ Εθνική

Ποδόσφαιρο Γυναικών : Εκδόθηκε η προκήρυξη της Β Εθνικής, μπαράζ υπό προϋποθέσεις για τις δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας!

Δημοσιεύτηκε σήμερα (13/8) η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Β Εθνικής Γυναικών Ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2022/2023.

Σύμφωνα με αυτή, οι 35 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους, ωστόσο ο τελικός “χάρτης” θα διαμορφωθεί αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχών, το πέρας των οποίων ορίζεται για την Παρασκευή 6/9.

Ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος προβλέπεται η Κυριακή 23/10.

Σημαντικό στοιχείο από φέτος, πως κάθε ομάδα της Β Εθνικής θα μπορεί (προαιρετικά) να δημιουργήσει ένα τμήμα υποδομών. Οι ομάδες των τμημάτων υποδομών που θα συσταθούν για την τρέχουσα περίοδο θα εiναι Κ17 (γεννημένες το 2006 και
μετά) και θα δηλώσουν συμμετοχή για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα γυναικών της Γ΄ κατηγορίας, στο οποίο τα αποτελέσματά τους θα προσμετρώνται κανονικά, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού στην ανώτερη κατηγορία. Σημειώνεται επίσης ότι για τις ομάδες της Α Εθνικής από την αγωνιστική περίοδο 2023/24 η δημιουργία τμήματος υποδομών θα είναι υποχρεωτική.

Νέο σύστημα διεξαγωγής

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων για την αγωνιστική περίοδο 2022/23,προβιβάζονται στην Α Εθνική οι τέσσερεις (4) πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων, με τις εξής διαφοροποιήσεις :

α) Σε όποιον από τους τέσσερις ομίλους υπάρχει διαφορά βαθμολογίας της 1η ομάδας από την 2η ομάδα, έξι (6) βαθμούς και άνω, πρωταθλήτρια ομάδα θα χρίζεται κανονικά η ομάδα που θα είναι πρώτη στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της κανονικής περιόδου και θα προβιβαστεί στην Α Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

β) Στην περίπτωση που η διαφορά βαθμολογίας της 1ης ομάδας από την 2η ομάδα, θα είναι πέντε (5) βαθμούς και κάτω, θα διεξαχθεί μεταξύ τους διπλός (εντός και εκτός έδρας) αγώνας μπαράζ, αλλά οι δύο ομάδες θα διατηρούν την βαθμολογία τους και οι βαθμοί που θα αποκτήσουν από τους αγώνες μπαράζ θα προστεθούν σε αυτήν ώστε να αναδειχτεί η πρωταθλήτρια ομάδα. Αν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μπαράζ θα είναι τέτοιο ώστε δε θα μπορεί να καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά βαθμών, ο δεύτερος αγώνας μπαράζ δε θα διεξαχθεί και πρωταθλήτρια ομάδα του ομίλου θα είναι η ομάδα που θα έχει καταλάβει την πρώτη θέση στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της κανονικής περιόδου και θα προβιβαστεί στην Α Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Αν διεξαχθούν και οι δύο αγώνες μπαράζ, θα υπολογιστούν τα μεταξύ τους αποτελέσματα και με βάση το σύνολο των βαθμών που θα συγκεντρώσουν, θα ανακηρυχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα, η οποία θα προβιβαστεί στην Α Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ο πρώτος αγώνας μπαράζ θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που θα έχει καταλάβει τη 2η θέση και ο δεύτερος αγώνας αν χρειαστεί να διεξαχθεί, θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που θα έχει καταλάβει την 1η θέση.  Όσον αφορά το πρώτο κριτήριο του εν λόγω Άρθρου (σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά ομάδα στους μεταξύ τους αγώνες) θα ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα όλων των μεταξύ τους αγώνων (κανονικής περιόδου και μπαράζ).

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2022/23, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις σε κάθε έναν από τους τέσσερις (ομίλους που θα απαρτίζουν τη Β Εθνική, θα υποβιβαστούν στη Γ για την αγωνιστική περίοδο 2023/24. Σύνολο οκτώ (8) ομάδες.

Αναλυτικά η προκήρυξη ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected