Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Premier League : “Απέδρασε” με Κέιν η Τότεναμ (vid)

Με μια καρφωτή κεφαλιά του Χάρι Κέιν, η Τότεναμ πήρε τον βαθμό στο “Στάμφορντ Μπριτζ” και έφυγε αλώβητη από μια δύσκολη έδρα.

Ντέρμπι με τα… όλα του στο Λονδίνο. Ωραία γκολ, εντάσεις και μπόλικο «ξύλο» συνέθεσαν το σκηνικό στο Stamford Bridge, με τον Χάρι Κέιν να κλέβει την μπουκιά μέσα από το στόμα της Τσέλσι. Ο σταρ της Τότεναμ «χτύπησε» στο τελευταίο λεπτό, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στην ομάδα του.

Από τα πρώτα λεπτά, η ματσάρα του Stamford Bridge είχε «τρελό» ρυθμό, με τις δυο ομάδες να τα δίνουν όλα για το τρίποντο. Στο «κόκκινο» τα νεύρα όλων, με τους Τόμας Τούχελ και Αντόνιο Κόντε να πρωταγωνιστούν σε ένα απίστευτο επεισόδιο. Ο Ιταλός πανηγύρισε επιδεικτικά μπροστά στον Γερμανό το γκολ του Χόιμπεργκ και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι δυο προπονητές.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Τσέλσι είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Σαφώς ανώτεροι οι «μπλε» του Λονδίνου, σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες για να καθαρίσουν την υπόθεση τρίποντο. Μέχρι που εμφανίστηκε στο 96΄ ο Χάρι Κέιν για να τους χαλάσει τα σχέδια.

Το ντέρμπι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό με τον Κουλιμπαλί. Ολομόναχος ο Σενεγαλέζος, έπιασε τρομερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Ούγκο Λιορίς έμεινε… άγαλμα και η Τσέλσι σημείωσε το πρώτο γκολ του αγώνα.

Στο 22ο λεπτό ο Σεσενιόν έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Τσέλσι και πλάσαρε αλλά ο Μεντί τον σταμάτησε και στο 27’ το νέο γυριστό του Κουλιμπαλί έφυγε λίγο έξω.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Στέρλινγκ έχασε τεράστια ευκαιρία και στην κόντρα, ο Κέιν βρέθηκε απέναντι στον Μεντί, αλλά πλάσαρε άστοχα.

Οχτώ λεπτά αργότερα, ήρθε τελικά το γκολ της ισοφάρισης για τα «Σπιρούνια». O Χόιμπιεργκ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Μεντί για το 1-1. Τα πανηγύρια του Κόντε προκάλεσαν και τον… χαμό μπροστά από τους δυο πάγκους, με τον Τόμας Τούχελ να έρχεται μούρη με μούρη με τον Ιταλό κόουτς.

Οι «μπλε» του Λονδίνου συνέχισαν να… σφυροκοπούν την Τότεναμ, με τον Χάβερτς να παίρνει τη σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών. Στο 75ο λεπτό ο Τζέιμς έβγαλε απίθανη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Γερμανός άσος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λιορίς.

Στο 77΄, η Τσέλσι πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ. Η άμυνα της Τότεναμ βρέθηκε σε ανισορροπία, ο Στέρλινγκ άνοιξε δεξιά στον Τζέιμς κι εκείνος από κοντά πλάσαρε για το 2-1 με τον Τούχελ να κάνει σπριντ και να ξεσπά σε έξαλλους πανηγυρισμούς, απαντώντας έτσι στις… προκλήσεις του Κόντε.

Στο 85ο λεπτό το σουτ του Μάουντ έξυσε το δοκάρι του Γιορίς και στο 90+4’ ο Μεντί έδιωξε δύσκολα μετά από προσπάθεια του Ντέιβις.

Τελικά στο 90+6’ μετά από κόρνερ, ο Κέιν «πάγωσε» το Stamford Bridge, λυτρώνοντας τους «Πετεινούς». Ο 29χρονος επιθετικός βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής της Τσέλσι και με κεφαλιά, έγραψε το τελικό 2-2 στο ντέρμπι.

Συνθέσεις

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ) : Μεντί, Κουλιμπαλί, Τιάγκο Σίλβα, Κουκουρέγια, Τζέιμς, Ζορζίνιο (73’ Αθπιλικουέτα), Καντέ (85’ Πούλισικ), Λόφτους Τσικ, Μάουντ, Στέρλινγκ (85’ Γκάλαχερ), Χάβερτς (89’ Μπρόια).

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (81’ Λούκας Μόουρα), Σεσενιόν (58’ Ριτσάρλισον), Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ (84’ Πέρισιτς), Σον (84’ Μπισουμά), Κουλουσέβσκι, Κέιν

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/8

Άστον Βίλα – Έβερτον  2-1
Άρσεναλ – Λέστερ 4-2
Μπράιτον – Νιουκάστλ  0-0
Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ  4-0
Σαουθάμπτον – Λιντς  2-2
Γουλβς – Φούλαμ  0-0
Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  4-0

Κυριακή 14/8

Νότιγχαμ – Γουέστ Χαμ  1-0
Τσέλσι – Τότεναμ  2-2

Δευτέρα 15/8

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected