Κατηγορίες
Αθλήματα

Προημιτελικά στο Βανκούβερ η Γραμματικοπούλου, μεγάλη πρόκριση για τη Λάκη στη Σερβία

Την 4η διαδοχική νίκη της στο Βανκούβερ του Καναδά πέτυχε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία επιβλήθηκε της 17χρονης Cadence Brace με 7-5, 6-2 και μπήκε στα προημιτελικά του Odlum Brown Vancouver Open.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.239 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να επιστρέψει από το 1-4 στο 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία games και έφτασε στο 7-5. Συνέχισε να έχει την υπεροχή έως το τέλος του αγώνα, για να κερδίσει τα 4 τελευταία games του και να φτάσει στο 6-2 στο 2ο σετ, ολοκληρώνοντας την αποστολή της σε 1 ώρα και 33 λεπτά.

Αυτή ήταν η 4η διαδοχική νίκη για τη Βαλεντίνη στη διοργάνωση της WTA 125K Series. Είχε πετύχει 2 νίκες στα προκριματικά για να μπει στο κυρίως ταμπλό, όπου απέκλεισε και την Astra Sharma, Νο.116 στον κόσμο.

Η σημερινή της αντίπαλη, η μόλις 17χρονη Brace από τον Καναδά, μπορεί να μπήκε στο κυρίως ταμπλό με wild card, έδειξε όμως το τι είναι ικανή να κάνει, αποκλείοντας τη Νο.3 του ταμπλό και Νο.79 στον κόσμο, Claire Liu, με 6-3, 6-3.

Στα προημιτελικά της δυνατής διοργάνωσης του Βανκούβερ, η Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Chloe Paquet και Heather Watson.

Μιχαέλα Λάκη

Μεγάλη πρόκριση για τη Λάκη στη Σερβία

Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε την άλλοτε Top 100 παίκτρια Ivana Jorovic στα δυο σετ και προκρίθηκε στις “16” καλύτερες παίκτριες της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Vrnjacka Banja της Σερβίας.

Ξεκινώντας από τα προκριματικά, η Μιχαέλα Λάκη πέτυχε την 3η διαδοχική νίκη της σήμερα στο Vrnjacka Banja της Σερβίας και προκρίθηκε στην τελική 16άδα.

Η 17χρονη Ελληνίδα, Νο.748 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε την άλλοτε Νο.86 στον κόσμο παίκτρια (και νυν Νο.520) Ivana Jorovic με 6-2, 7-6 (6), για να πάρει σε κάτι λιγότερο από δυο ώρες την πρόκριση.

Στο 1ο σετ η Μιχαέλα κυριάρχησε και δεν είχε πρόβλημα να φτάσει μέχρι την κατάκτησή του, στο 2ο ωστόσο βρήκε σθεναρή αντίσταση από την 25χρονη Σέρβα. Παρότι είχε προηγηθεί με 2-0 και αργότερα με 5-3, η Μιχαέλα δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο σερβίς της και οδηγήθηκε σε tie-break.

Εκεί παρότι προηγήθηκε με 5-2 και με 6-4, η Ελληνίδα παίκτρια βρήκε νέες δυσκολίες, με τη Jorovic να μειώνει πρώτα σε 5-4 και αργότερα να ισοφαρίζει και σε 6-6, σβήνοντας τα 2 match points της Μιχαέλας. Παρόλα αυτά η πρωταθλήτριά μας δεν έχασε την ψυχραιμία της, δημιούργησε νέο match point και αυτή τη φορά το εκμεταλλεύτηκε, για να ολοκληρώσει τη νίκη της σε 1 ώρα και 51 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του Vrnjacka Banja Open, η Μιχαέλα θα αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή και επίσης 17χρονη Σέρβα, Lola Radivojevic, Νο.534 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με την οποία γνωρίζονται πολύ καλά αφού έχουν παίξει αρκετά μαζί στα διπλά και έχουν κερδίσει και έναν ITF τίτλο 15.000 δολαρίων στο Ηράκλειο της Κρήτης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected