Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Στο πρόσωπο του Harold Moukoudi ο στόπερ που έψαχνε η ΑΕΚ (vid)

O Αρόλντ Μουκουντί της Σεντ Ετιέν είναι τελικά ο εκλεκτός του Ματίας Αλμέιδα και της ΑΕΚ για το κέντρο της άμυνας.

Η ΑΕΚ είχε ρίξει από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου το βάρος σε επιλεγμένες περιπτώσεις στην Γαλλική αγορά ιδίως για την θέση του κεντρικού αμυντικού και τελικά από εκεί κατάφερε να πάρει έναν εκ των κορυφαίων στη λίστα της. Ο στόπερ των Στεφανουά και της Εθνικής Καμερούν ήταν από την στιγμή που φάνηκε τις τελευταίες μέρες πως υπάρχει τρόπος να αποκτηθεί φαβορί και έρχεται να πλαισιώσει τον Βίντα και τους άλλους σέντερ μπακ της ομάδας αφού ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα και τα εμπόδια που είχαν προκύψει για την απόκτηση του Καμερουνέζου που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία και είναι προϊόν του Γαλλικού συστήματος ποδοσφαίρου έχοντας βέβαια και κοινοτικό διαβατήριο.

Η ΑΕΚ αποκτά τον ύψους 1.91 σέντερ μπακ με μεταγραφή από την ιστορική Γαλλική ομάδα αφού ο Μουκουντί αν και είχε άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο ήταν δεδομένο πως θα αποχωρήσει μετά τον υποβιβασμό. Παρότι συμμετείχε στην προετοιμασία της Σεντ Ετιέν δεν αγωνίστηκε στα πρόσφατα παιχνίδια και ήταν τόσο η ομάδα όσο και αυτός σε συζητήσεις για την πώληση του αφού δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή και ο ίδιος ο παίκτης δεν ήθελε να ακολουθήσει την Σεντ Ετιέν στη Β Εθνική.

Ο Μουκουντί έψαχνε ομάδα για να ανανεώσει την καριέρα του μετά το περυσινό σοκ και βέβαια να διατηρήσει την θέση του ενόψει Μουντιάλ στην Εθνική Καμερούν. Η ΑΕΚ παίρνει τον Μουκουντί κερδίζοντας την μάχη από αρκετές ομάδες της Γαλλίας και όχι μόνο που είχαν δείξει ενδιαφέρον. Πρόκειται σίγουρα για μια μεταγραφική επιτυχία αφού μιλάμε για παίκτη 25 ετών εν ενεργεία διεθνή σε Εθνική ομάδα που έχει προκριθεί στο Μουντιάλ και έρχεται από κορυφαίο πρωτάθλημα. Αν δεν υπήρχε η συγκυρία του υποβιβασμού που παρέσυρε προς τα κάτω όλους τους παίκτες της Σεντ Ετιέν είναι σίγουρα μια μεταγραφή που δύσκολα θα έκανε Ελληνική ομάδα.

Ο θηριώδης κεντρικός αμυντικός αναμένεται να υπογράψει για τρία ή τέσσερα χρόνια ενώ τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής όπως και του συμβολαίου του δεν έχουν γίνει γνωστά όμως το συμβόλαιο του στη Σεντ Ετιέν ήταν 800.000 ευρώ τον χρόνο και σύμφωνα με Γαλλικά δημοσιεύματα ήταν αυτός ο βασικός λόγος που η Γαλλική ομάδα δεν μπορούσε να τον κρατήσει και στη Β Εθνική. Ανήκει στο γνωστό γραφείο ROGON που μεταξύ άλλων έχει πελάτες τους Γαλανόπουλο, Φορτούνη, Πέλκα αλλά και διάσημους ποδοσφαιριστές όπως ο Φιρμίνο, ο Ντρέξλερ κτλ.

Ο Μουκουντί είναι γεννημένος στις 27 Νοεμβρίου του 1997 στο Μποντί, ένα προάστιο του Παρισίου κι έχει ύψος 1,91. Ως παιδί ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Νογκέν και αγωνίστηκε στις μικρές ομάδες της Σαντιλί και της Χάβρης. Το 2015 ανέβηκε στη Β ομάδα της Χάβρης με την οποία σε δύο σεζόν κατέγραψε 44 συμμετοχές. Ενδιάμεσα, το 2016 ο Μουκουντί υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Χάβρη με την οποία είχε ορισμένες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και σε μικρή ηλικία και συνολικά 64 παρουσίες και 6 γκολ ως το 2019.

Το καλοκαίρι του 2019 έκανε το άλμα, υπογράφοντας στην ιστορική Σεντ Ετιέν μετά από εισήγηση του Κλοντ Πιέλ που ήταν τότε στον πάγκο των Στεφανουά, της οποία τη φανέλα φόρεσε συνολικά σε 69 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας και 3 τέρματα. Εντός της σεζόν 19-20 αγωνίστηκε δανεικός από τον Ιανουάριο στη Μίντλεσμπρο για ένα εξάμηνο έχοντας 8 συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ κι ένα γκολ στους 10 μόλις αγώνες που έδωσε η Αγγλική ομάδα εκείνο το το διάστημα αφού λόγω της Πανδημίας το πρωτάθλημα διεκόπη για μήνες και μετά τις 30-6 που έληξε ο δανεισμός επέστρεψε στη Σεντ Ετιέν. Μάλιστα έδωσε το παρόν στον τελικό κυπέλλου Γαλλίας τον Ιούλιο της ίδιας σεζόν! Στον τελικό αγωνίστηκε για παραπάνω από μία ώρα, κόντρα στην Παρί όπου η Σεντ Ετιέν ηττήθηκε με 1-0 παίζοντας με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια καθιερώθηκε τα δύο επόμενα χρόνια στη βασική ενδεκάδα της Σεντ Ετιέν μέχρι τον επόμενο σταθμό που είναι η ΑΕΚ. Aπό τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2021 ήταν συμπαίκτης με τον Σισέ του Ολυμπιακού που είχε δοθεί δανεικός στη Σεντ Ετιέν. Την πρώτη του σεζόν στην Σεντ Ετιέν ήταν συμπαίκτης και με τον Γιάν Εμβιλά που το καλοκαίρι του 2020 έφυγε ως ελεύθερος για τον Ολυμπιακό.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 24 ματς της Σεντ Ετιέν στη Ligue 1 σε μια χρονιά τραγική για την ιστορική ομάδα και κακή για τον ίδιο. Ο Αλμέιδα πιστεύει πως με την κατάλληλη προπόνηση και στήριξη θα φέρει πολύ γρήγορα τον Μουκουντί σε άριστη κατάσταση και από εκεί και πέρα έχει προοπτική για μεγάλη μεγάλη προσφορά αλλά και μεταπωλητική αξία αφού παρότι προέρχεται από άσχημη σεζόν έχει στο trαnsfernarkt χρηματιστηριακή αξία 4.000.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις εθνικές ομάδες, ο Μουκουντί έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές της Γαλλίας (U16, U17, U18 και U20) ωστόσο το 2019 επέλεξε την Εθνική ομάδα Αντρών του Καμερούν. Με τα «αδάμαστα λιοντάρια» ο Μουκουντί έχει συνολικά 11 συμμετοχές. Βρέθηκε μάλιστα και στο Κόπα Άφρικα του 2021, όπου το Καμερούν κατέλαβε την 3η θέση. Αναμένεται μετά την μεταγραφή του στην ΑΕΚ να δώσει το παρόν και στο Μουντιάλ του Κατάρ όπου η Εθνική της χώρας του είναι στον ίδιο όμιλο με την Ελβετία του Τσούμπερ και την Σερβία του Γκατσίνοβιτς!

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected