Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκινεί η Χρυσούλα Διαβάτη: «Μου λείπουν τα γέλια που κάναμε με τη Ντίνα Κώνστα»

«Από την Ντίνα μού λείπουν ήδη τα γέλια που κάναμε με τις ατάκες που ανταλλάσσαμε αυτοσχεδιάζοντας στους “∆ύο ξένους”. Τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν πέρυσι, όταν ετοιμάζαμε κάτι θεατρικό μαζί, το οποίο τελικά δεν ευοδώθηκε και μας έμεινε απωθημένο».

Με αυτά τα λόγια η Χρυσούλα ∆ιαβάτη, σαράντα ημέρες μετά τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα, ξεδιπλώνει το κουβάρι των αναμνήσεών της από τη συνεργασία της με τη θρυλική… Ντένη Μαρκορά. Ήταν 3 Ιουλίου, όταν η Ντίνα Κώνστα, έπειτα από περίπου έναν χρόνο με άνοια, έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος όλη την Ελλάδα. Οι νεότερες γενιές τη λάτρεψαν μέσα από το σενάριο του Αλέξανδρου Ρήγα και του ∆ημήτρη Αποστόλου στους «∆ύο ξένους», που ακόμα και σήμερα στο διαδίκτυο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε προβολές και likes.

«Είμαστε παλιάς στόφας»
Η 83χρονη ηθοποιός και η Χρυσούλα ∆ιαβάτη αποτέλεσαν τον κορμό της τηλεοπτικής σειράς που έμεινε πλέον στην ιστορία. «Τόσο η Ντίνα όσο κι εγώ είμαστε δύο ηθοποιοί της παλιάς στόφας που αυτοσχεδιάζαμε. Ήμασταν δύο ηθοποιοί που στους “∆ύο ξένους” ταιριάξαμε απόλυτα. Η χημεία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και αυτό φαίνεται ακόμα και σήμερα που έχει περάσει μια 20ετία από τότε. Όλη αυτή η χημεία βέβαια έγινε μεταξύ μας κατόπιν σκληρής δουλειάς πάνω στους χαρακτήρες των σεναρίων» λέει αρχικά η Χρυσούλα ∆ιαβάτη και συνεχίζει αποκαλύπτοντας ότι τη σειρά «∆ύο ξένοι» δεν τη βλέπει ούτε την έβλεπε. «Ούτε τότε ούτε και σήμερα βλέπω τους “∆ύο ξένους”.

Γενικά δεν βλέπω τις σειρές στις οποίες παίζω, γιατί είμαι της άποψης πως, αφού το ‘χω κάνει, το ξέρω. Άρα γιατί να καθίσω να το ξαναδώ». Τη ρωτάμε αν οι ατάκες που έδινε πάσα στην Ντίνα Κώνστα ήταν μέσα στο σενάριο ή αυτοσχεδίαζαν. Γελάει. «Οι περισσότερες από τις ατάκες που βλέπετε ήταν δικές μας, τις οποίες ο σεναριογράφος μάς επέτρεπε να χρησιμοποιούμε.

Ήταν έξυπνος και γνώριζε ότι είχαμε μια πείρα χρόνων στην πλάτη μας και θα προσθέταμε καλά στοιχεία στη σειρά του. Μην ξεχνάτε ότι κι εγώ και η Ντίνα είμαστε ηθοποιοί μιας παλιότερης γενιάς. ∆εν είμαστε σαν τους τωρινούς… ∆εν βλέπετε τις παλιές ελληνικές ταινίες και τους αυτοσχεδιασμούς που έκαναν πόσο υπέροχοι ήταν; Ο Ψαθάς κάποτε μου είχε πει ότι οι ίδιοι οι παλιοί ηθοποιοί διαμόρφωναν με τις ατάκες τους την τελική μορφή ενός έργου. Ήταν έξυπνοι ηθοποιοί και ταλαντούχοι».

Λίγο πριν τελειώσουμε τη συζήτησή μας για την Ντίνα Κώνστα, τη ρωτάμε γιατί δεν συνεργάστηκαν ξανά οι δυο τους, αφού η χημεία τους είχε δέσει τόσο πολύ. Σταματάει για λίγο και λέει: «∆εν εξαρτιόταν από εμάς αν θα συνεργαστούμε ξανά. Εμείς δεν ήμασταν επιχειρηματίες. ∆εν μας ξαναπρότειναν ποτέ».

Και καταλήγει συγκινημένη: «Τελευταία φορά που μιλήσαμε με την Ντίνα ήταν πέρυσι. Όταν σχεδιάζαμε να κάνουμε κάτι από κοινού στο θέατρο. Τελικά δεν ευοδώθηκε και ίσως είναι και λίγο απωθημένο αυτό. Θα ήταν πολύ σπουδαίο να συνεργαστούμε ξανά. Γιατί δυστυχώς έφυγε η Ντίνα, θα φύγω κι εγώ σε λίγο και θα τελειώσει ο κύκλος αυτός»!

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected