Γ Εθνική / Τοπικά

ΕΠΣ Κιλκίς : Επιστροφή στα…πέτρινα χρόνια με 30 ομάδες και 25 διαιτητές! (vid)

Ο χώρος του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου συγκαταλέγεται σε αυτούς, οι οποίοι υπέστησαν σε υπερθετικό βαθμό τις συνέπειες της συνδυασμένης κρίσης της τελευταίας δωδεκαετίας.

Όπως αναφέρει το maxitis.gr, αυτή την στιγμή και εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, ο αριθμός των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού κυμαίνεται μεταξύ 29 και 31, όπως ακριβώς πριν 52 χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 1969-70. Μάλιστα, που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο αριθμός των ομάδων είχε ανέλθει ακόμη και στις 102!

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η συρρίκνωση του δυναμικού της διαιτησίας στην ΕΠΣ Κιλκίς, με τα ενεργά στελέχη της να μην υπερβαίνουν τα 25!

Ένας συνδυασμός «ωρολογιακή βόμβα» για το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου, έτοιμη να «εκραγεί»!

Στην κατάσταση αυτή αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΣ Κιλκίς της Παρασκευής (26/8), στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς ο πρόεδρος, Κώστας Πάταρας, περιγράφοντάς την με τα πιο «μελανά χρώματα».

Ο κ. Πάταρας προέβη σε παρότρυνση στις διοικήσεις του ΠΑΟΚ Κεντρικού και του ΑΟ Ξηρόβρυσης, να καταβάλουν μία ύστατη προσπάθεια επαρκούς στελέχωσης των ομάδων τους, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας και να μην «πέσει» ο αριθμός των ενεργών σωματείων κάτω από τα τριάντα.

Αναφέρθηκε δε σε «δύσκολες» εποχές, ζητώντας από τις πέντε – έξι «ισχυρές» ομάδες να προβούν στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των οικονομικών τους, ώστε μετά από κάποια εφήμερη επιτυχία «να μην βρεθούν μπροστά από ένα αβέβαιο μέλλον».

Απευθυνόμενος προς όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία, υπογράμμισε την ανάγκη να συμβιβασθούν με την ιδέα διεξαγωγής αγώνων πρωί Κυριακής, ύστερα από αρκετά χρόνια, ώστε να είναι εφικτή η κάλυψή τους από το σημερινό συρρικνωμένο προσωπικό της διαιτησίας και να αποτραπεί η κοστοβόρος επιλογή των διαιτητών από άλλες περιοχές.

Ζήτησε, τέλος, να επιδείξουν όλες οι πλευρές λογική και σύνεση για την αναγκαία προσαρμογή στα σημερινά αρνητικά δεδομένα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα «μέχρι να φτάσουμε στην έξοδο από την κρίση».

Υπενθυμίζεται, ότι, σε σχέση με την περυσινή περίοδο, έμεινε φέτος «εκτός νυμφώνος» η «πανίσχυρη» την προηγούμενη διετία Αναγέννηση Πλαγιάς, παραμένει «εκτός» ο Ηρακλής Κοιλαδίου μετά την απόσυρσή του τον περασμένο Δεκέμβριο και δήλωσε… «αγρανάπαυση» για ένα χρόνο η Βάθη, ενώ υφίσταται η προαναφερθείσα εκκρεμότητα ως προς τον ΠΑΟΚ Κεντρικού και τον ΑΟ Ξηρόβρυσης, δύο σωματεία που ήδη δήλωσαν, ότι δεν συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση του κυπέλλου.

Οι διεργασίες για τον οριστικό περιεχόμενο των φετινών πρωταθλημάτων συνεχίζονται, ενώ η κλήρωση των αγώνων τους θα διενεργηθεί την Δευτέρα 19/9, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, με ώρα έναρξης 7 το βράδυ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected