Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Αρχίζουν τα…όργανα και στο πετρέλαιο : Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε μείωση της παραγωγής πετρελαίου, εκτινάχθηκαν οι τιμές σήμερα

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του (ΟΠΕΚ+), μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, αποφάσισαν στην κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας μία μικρή μείωση της παραγωγής πετρελαίου, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν τις τιμές του αργού, αλλά και μία έκφραση δυσαρέσκειας για την υποχώρησή τους, λόγω των ανησυχιών για παγκόσμια ύφεση.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί πετρελαίου αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο, που αντιστοιχεί στο 0,1% της παγκόσμιας ζήτησης.

Παράλληλα, συμφώνησαν για ενδεχόμενη συνεδρίαση ώστε να προσαρμόσουν την παραγωγή, πριν από την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στις 5 Οκτωβρίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται ένα μήνα μετά την τοποθέτηση του κορυφαίου παραγωγού του ΟΠΕΚ, τη Σαουδική Αραβία, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περικοπών της παραγωγής για να αντιμετωπιστεί η «υπερβολική πτώση της τιμής του πετρελαίου».

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου 4% τη Δευτέρα, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 3,53 δολάρια, δηλαδή 96,55 δολάρια ανά βαρέλι (ποσοστιαία αύξηση 3,8%).

*News247

error: Protected