Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης : “Έχουμε από τις πιο φθηνές τιμές στην Ευρώπη στο ρεύμα, fake news του ΣΥΡΙΖΑ αυτά που κυκλοφορούν”

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις τιμές στην ενέργεια και μίλησε για “fake news” ότι έχουμε την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του :

“Αύριο θα υπάρξει συνέντευξη τύπου για εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλα. Εξετάζουμε τρόπο στήριξης των τιμών του ρεύματος που θα δίνει κίνητρα οικονομίας. Είναι επιβεβλημένο. Σε κάθε περίπτωση τα νοικοκυριά θα λάβουν στήριξη. Η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ψέματα. Στο φυσικό αέριο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Θα κάνουμε διπλή παρέμβαση. Θα επεκτείνουμε το επίδομα θέρμανσης αλλά θα κάνουμε και παρέμβαση στην αντλία. Θα υπάρξει τέλος και γενναία επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου.

Στο ζήτημα των τιμών απάντησα. Έχουμε από τις χαμηλότερες τιμές στο ρεύμα. Να ρωτήσετε και τον κ. Τσίπρα. Δεν είναι δυνατόν να κινούμαστε σε κόσμο fake news. Διαβεβαιώνω ότι έχουμε κάνει τα πάντα για την ενεργειακή επάρκεια. Υπάρχει πάντα η απειλή για οριστική διακοπή παροχής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Αλλά έχουμε πάρει τα μέτρα μας. Πρέπει να μειώσουμε τη ζήτηση σε φυσικό αέριο.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected