Basket

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για Ισπανία και Γαλλία!

Eίναι ένα ζευγάρι που ίσως πριν το φετινό Ευρωμπάσκετ να μην περιμέναμε στον τελικό, ειδικά το ένα κομμάτι αυτού, την Ισπανία που κατέβηκε ανανεωμένη, χωρίς τα αστέρια του παρελθόντος αλλά με μία ομάδα αποφασισμένη και προετοιμασμένη για όλα, προϊόν της δουλειάς που γίνεται εκ βάθρων σε αυτή τη χώρα.

Φαβορί σε έναν τελικό δεν μπορείς να ονομάσεις και προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν με ασφάλεια. Η γαλλική άμυνα με τον Γκομπέρ μέσα στη ρακέτα (και Φαλ, Πουαριέ), αποτέλεσε τη βάση της επιτυχίας της ομάδας του Βενσάν Κολέ- χωρίς να της λείπει το επιθετικό ταλέντο-, ενώ η Ισπανία κατάφερε να φέρει μεγάλα αποτελέσματα στα νοκ άουτ, σκοράροντας κατά ριπάς.

Η Ισπανία πέτυχε τρεις ανατροπές διαφορών άνω των δέκα πόντων με Λιθουανία, Φινλανδία και Γερμανία για να φτάσει ως τον τελικό, ενώ η Γαλλία κατάφερε να αποκλείσει την Τουρκία και την Ιταλία στην παράταση, ισοφαρίζοντας στο τέλος με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκορ (βλέπε εδώ) !!!

Η Ισπανία παίρνει το 14o μετάλλιο της σε Ευρωμπάσκετ και διεκδικεί το τέταρτο χρυσό της (έξι ασημένια, τέσσερα χάλκινα), περνώντας ήδη στη 2η θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από την ΕΣΣΔ (21), ενώ οι “Τρικολόρ” έφτασαν τα δέκα μετάλλια, ψάχνοντας το δεύτερο χρυσό τους (δύο ασημένια, έξι χάλκινα).

Γερμανία – Πολωνία στο μικρό τελικό

Λίγες ώρες νωρίτερα, η οικοδέσποινα Γερμανία θα φιλοξενήσει την Πολωνία (18:15, ΕΡΤ3) στον μικρό τελικό, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ.

Η Γερμανία είναι η ομάδα που στο δρόμο προς τη “ζώνη των μεταλλίων” απέκλεισε την Ελλάδα, ενώ η Πολωνία αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά. Αλήθεια, ποιος θα έβαζε χρήματα σε αυτήν πριν το Ευρωμπάσκετ;

Η Γερμανία διεκδικεί το μόλις τρίτο της μετάλλιο (χρυσό, ασημένιο) σε Ευρωμπάσκετ, ενώ η Πολωνία το πέμπτο (1 ασημένιο, 3 χάλκινα) αλλά με το τελευταίο να έχει κατακτηθεί το μακρινό 1971.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected