Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τα voucher διακοπών έως 200€

Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τους έξτρα δικαιούχους του Τουρισμού για Όλους έγινε αργά χτες το βράδυ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο tourism4all και να δουν εάν είναι δικαιούχοι.

Πρόκειται για 75.000 νέους δικαιούχους οι οποίο θα λάβουν voucher 150 ευρώ προκειμένου να πάνε και χειμερινές διακοπές.

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την ανάρτηση των πινάκων νέων κληρωθέντων δικαιούχων του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», όπως αυτοί προέκυψαν από τη δεύτερη κλήρωση που έλαβε χώρα τη 16η Σεπτεμβρίου 2022, η οποία διενεργήθηκε επί των μη κληρωθεισών αιτήσεων της πρώτης κλήρωσης του Ιουλίου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το αν κληρώθηκαν μέσω της εφαρμογής https://vouchers.gov.gr/tourism4all, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση μέσω μηνύματος sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η ενεργοποίηση των Άυλων Ψηφιακών Καρτών και η πίστωση της αναλογούσας ενίσχυσης θα διενεργηθεί το προσεχές διάστημα, με σχετική ενημέρωση των δικαιούχων και πάλι μέσω μηνύματος sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα αποτελέσματα για τα voucher του προγράμματος Τουρισμός για Όλους άργησαν μόλις μία βδομάδα. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας, η κλήρωση έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν μία εβδομάδα μετά.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 Euro (200 Euro για ΑΜΕΑ) μέσω ψηφιακής κάρτας.

Για πρώτη φορά, η εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε κάθε ξενοδοχείο και κατάλυμα της χώρας μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, καλύπτοντας το σύνολο της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

Οι νέοι δικαιούχοι, σχεδόν άμεσα -αν και ακόμα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση-, συνήθως γίνεται 3-4 ημέρες μετά θα λάβουν μήνυμα, είτε με sms είτε με mail, και αφού πιστωθούν τα χρήματα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ενώ, όπως τονίσαμε και παραπάνω θα αναρτηθεί νέο αρχείο στη σελίδα του tourism4all με τους δικαιούχους των νέων voucher.

Το Πρόγραμμα αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του ομώνυμου Προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προβλέπονται:

  • αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο (από 120€ που ήταν πέρυσι),
  • ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%,
  • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected