Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Το γκολ του Βασιλόγιαννη έστειλε την Καλαμάτα στον 5ο γύρο!

Με γκολ του Ανδρέα Βασιλόγιαννη, η Καλαμάτα επιβλήθηκε 1-0 της Προοδευτικής και πήρε την πρόκριση στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στην επόμενη (4η) θα περάσει χωρίς αγώνα!

Η Μαύρη Θύελλα ξεκίνησε νικηφόρα τη σεζόν χάρη στην εμφάνισή της στο β’ ημίχρονο με την οποία έκαμψε την αντίσταση των “βυσσινί” και ένα υπέροχο σε δημιουργία γκολ με τον Βασιλόγιαννη να σημειώνει στο 51΄το πρώτο γκολ της σεζόν. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους υπήρξε ένταση εκτός γηπέδου όταν οπαδοί των φιλοξενούμενων εκτόξευσαν αντικείμενα προς τους οπαδούς της Καλαμάτας. Υπήρξαν αψιμαχίες και τελικά επέμβαση της ΕΛΑΣ που έδωσε τέλος στο επεισόδιο.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι παρατάχθηκαν με 3-5-2 από τον Γιάννη Μάγγο, μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι είχαν στο 1ο λεπτό σέντρα σουτ του Παυλίδη που έδιωξε σε κόρνερ ο Ταΐρης, ενώ η κορυφαία στιγμή τους ήρθε στο 9ο λεπτό όταν ο Παυλίδης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά που έπιασε ήταν αδύναμη στα χέρια του γκολκίπερ της Καλαμάτας.

Η Καλαμάτα ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και στο 15’ είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι όταν ο Τάτος έβγαλε ωραία κάθετη στον Αρναρέλλη ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ προσπάθησε να περάσει την μπάλα από τον Αστρά που με διπλή προσπάθεια την μπλόκαρε.

Στο 35’ ο Φαζός είχε κεφάλια που μπλόκαρε ο Ταΐρης ενώ στην επόμενη φάση ο Κωνσταντινόπουλος έβγαλε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Πασά πέρασε ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου στο 38’ όταν σε αντεπίθεση ο Παυλίδης έβγαλε αριστερά στον Ευθυμίου που έκανε το πλασέ αλλά έδιωξε ο Ταΐρης.

Και ενώ η μπάλα παιζόταν στον αγωνιστικό χώρο στην κεντρική πύλη εισόδου του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας έκαναν την εμφάνισή τους οπαδοί της Προοδευτικής οι οποίοι άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα και φωτοβολίδες εντός του γηπέδου. Απέναντί τους βρέθηκαν κάποιοι οπαδοί της Καλαμάτας και άρχισαν αψιμαχίες με την αστυνομία να επεμβαίνει και να επιβάλλει την τάξη μετά από λίγα λεπτά.

Στο β’ μέρος η Καλαμάτα μπήκε περισσότερο αποφασισμένη, άρχισε να πιέζει ψηλά και στο 51’ άνοιξε το σκορ. Ο Πασάς με τον Αρναρέλλη έκρυψαν την μπάλα, ο τελευταίος έκανε την μπαλιά στον Ανδρέα Βασιλόγιαννη που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 σε κενή εστία.

Η Καλαμάτα πήρε ψυχολογία και δέκα λεπτά μετά άγγιξε δεύτερο γκολ όταν ο Μαβινγκά βρήκε τον Τάτο ο οποίος πλάσαρε πάνω στον Αστρά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ματς ενώ η Προοδευτική δεν κατάφερε με αντιδράσει μέχρι το φινάλε με τον ρυθμό να φθίνει προς το φινάλε και την Καλαμάτα να φτάνει σε άνετη και δίκαιη πρόκριση.

Συνθέσεις

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μαβινγκά, Λουπάνο, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Μπενίτεζ (88’ Μπόρχες), Τάτος (80’ Ματέους), Αρναρέλλης (73’ Ρόβας), Βασιλόγιαννης (88’ Κόκκορης), Πασάς

Προοδευτική (Γιάννης Μάγγος): Αστράς, Παντελίδης (80’ Φλένσμποργκ), Φαζός, Ποτουρίδης, Σινγκ, Νταβιώτης, Μαρκοπουλιώτης, Μεγαρίτης (75’ Πίσσας), Παυλίδης (80’ Νομικός), Ευθυμίου, Γιαννιτσάνης

*Sport365

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected