Κατηγορίες
Αθλήματα

Τεράστια πρόκριση για την Παπαμιχαήλ στο Monastir!

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ επέστρεψε μάλιστα από σετ πίσω, για να νικήσει την πολύ έμπειρη Γαλλίδα με 2-6, 6-2, 6-4 και να πάρει μια τεράστια πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του Jasmin Open της Τυνησίας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε τα πρώτα 4 games του αγώνα και είδε το 1ο σετ να “ξεφεύγει” πολύ γρήγορα από τα χέρια της. Δεν πτοήθηκε όμως, συνέχισε να παλεύει τον κάθε πόντο, ακόμα και στα τελευταία games του 2ου σετ, για να φέρει αυτό το παιχνίδι στα μέτρα της.

Στο 2ο σετ από το ξεκίνημα το ματς έμοιαζε διαφορετικό, με την Παπαμιχαήλ να προηγείται 2 φορές με break, στο 1-0 και στο 2-1. Δεν μπορούσε ακόμα να βρει συνέπεια στο δικό της σερβίς η Ελληνίδα παίκτρια, που υπέστη αντίστοιχα 2 break και ισοφαρίστηκε σε 1-1 και 2-2.

Όταν βρήκε όμως συνέπεια και στο σερβίς, τα πράγματα άλλαξαν ριζικά, με την Παπαμιχαήλ να κερδίζει τους 16 από τους 19 τελευταίους πόντους του 2ου σετ και με ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών games το κατέκτησε με 6-2.

Συνέχισε το σερί της και στο ξεκίνημα του 3ου σετ η Παπαμιχαήλ, που προηγήθηκε με break στο 1-0. Η Mladenovic πήρε βαθιά ανάσα στη συνέχεια, κάνοντας το break back για το 1-1 και σβήνοντας break point στο 1-1, 30-40, για να κρατήσει μετά από ώρα το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 2-1.

Η Παπαμιχαήλ δεν πτοήθηκε ούτε τότε, συνεχίζοντας να έχει τον πρώτο λόγο και να κρατάει εύκολα το σερβίς της και στα επόμενα games, μέχρι να έρθει και το break στο 7ο game, που την έφερε εκ νέου μπροστά, στο 4-3.

Στο 10ο game, όταν σέρβιρε για τη μεγάλη πρόκριση, ήταν η 1η φορά που βρήκε αντίσταση στο σερβίς της η Ελληνίδα παίκτρια μετά το break στο 2ο game. Συγκεκριμένα το τριπλό match point και το 5-4, 40-0 έγινε 40-40. Ήταν ένα επικίνδυνο σημείο, όμως η Παπαμιχαήλ έδειξε και χαρακτήρα όταν χρειάστηκε, για να κρατήσει τελικά το σερβίς της και να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβο στο 5ο της match point, έπειτα από 2 ώρες και 21 λεπτά αγώνα.

Η 29χρονη Ελληνίδα, Νο.178 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε το 2 στα 2 στο Monastir και για μια ακόμα εβδομάδα θα βρίσκεται σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης. Θυμίζουμε πως και στο προηγούμενο τουρνουά της, στο 500άρι του Τόκιο, είχε μπει στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, φτάνοντας μάλιστα και στον 2ο γύρο. Επίσης είχε παίξει απευθείας στο κυρίως ταμπλό του Τσεννάι μια εβδομάδα πριν.

Αυτή θα είναι η 3η της διαδοχική παρουσία σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης, 250 ή μεγαλύτερης, καθώς και η 6η συνολικά σ’ αυτή τη σεζόν. Θα διεκδικήσει την 3η tour-level νίκη της καριέρας της στον 1ο γύρο του Monastir, με τις πιθανές της αντίπαλες να είναι η Petra Martic (Νο.4 ταμπλό), η Magda Linette (Νο.8 ταμπλό), η Kamilla Rakhimova, η Lin Zhu, η Claire Liu και η Tamara Zidansek.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected