Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισόπαλη στη Βουλγαρία η U19 του Παναθηναϊκού, με παρακαταθήκη το 8-0 του πρώτου αγώνα

Τυπικής σημασίας ευρωπαϊκή αναμέτρηση δεν υπάρχει για οποιονδήποτε σύλλογο σέβεται την ιστορία του. Γι’ αυτό και η Κ19 του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα τη ρεβάνς της 1ης φάσης του Youth League απέναντι στη Σλάβια Σόφιας, παρά το σαρωτικό 8-0 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο.

Το τελικό 2-2 στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, μια και αμφότερες οι ομάδες είχαν καλές στιγμές και διαστήματα που κυριάρχησαν στο γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα. Στο 6’ και στο 9’ χρειάστηκε η επέμβαση του Λίλο σε δύο σουτ υπό καλές προϋποθέσεις των Ράιτσεφ, Σοράκοφ, ώστε να διατηρηθεί το μηδέν. Δεν συνέβη το ίδιο στο 10ο λεπτό όταν ο Σοράκοφ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και με σουτ άνοιξε το σκορ για τη Σλάβια Σόφιας.

Σταδιακά η ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου έδειξε να αντιδρά. Στο 17’ ο Βολάκης από καλή θέση σούταρε άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 30’ έκανε ωραία ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ίλιεφ. Οι Πράσινοι είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να βρουν δίχτυα.

Αυτό ήρθε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 48’ από σουτ του Νταμπίζα από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο προτού καταλήξει στα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα ωραία προσπάθεια του Καλοσκάμη και σουτ, δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ίλιεφ, ο οποίος κράτησε το 1-1. Το Τριφύλλι πίεζε συνεχώς για το προβάδισμα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Στο 64’ ο Βολάκης και στο 68’ ο Λάζαρης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ίλιεφ. Συνέβη τελικώς στο 71’ μετά από κοντινό πλασέ του Καλοσκάμη από ασίστ του Λιατίφη. Το 1-2 παρέμεινε παρότι στο 78’ το σουτ του Νταμπίζα τράνταξε το δοκάρι. Εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα η Σλάβια ισοφάρισε στο 80’ με σουτ του Βελίτσκοφ.

Στον εναπομείναντα χρόνο ο Παναθηναϊκός αναζήτησε το γκολ της νίκης. Καλύτερη στιγμή του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν η κεφαλιά του Λάζαρη από σέντρα του Καλοσκάμη, έστειλε τη μπάλα άουτ. Το 2-2 έμεινε έως το τέλος.

Συνθέσεις

Σλάβια Σόφιας: Ίλιεφ, Ντολάπτσιεφ Ν., Κόλεφ (89’ Μιχόφ), Ατανάσοφ, Ντολάπτσιεφ Π. (68’ Βελίτσκοφ), Ναϊντένοφ, Πετρόφ (57’ Ρανγκέλοφ), Ενγκουέν, Ράιτσεφ (46’ Κεχαγιόφ), Ντιμιτρόφ (68’ Στόινεφ), Σοράκοφ.

Παναθηναϊκός: Λίλο, Τσεβάς (75’ Κάτρης), Παυλάκης, Πιτσώτης (75’ Ποπιέλα), Προδρομίτης, Λιατίφης, Συμεωνίδης (69’ Βαγιαννίδης Α.), Καλοσκάμης (77’ Ζεϊμπέκης), Βολάκης (75’ Καλός), Λάζαρης, Νταμπίζας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected