Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Ο Μπάλλας έστειλε την Αναγέννηση στον 4ο γύρο!

Τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας το νικητή τον Απόλλωνα Πόντου, πήρε η Αναγέννηση, επικρατώντας με 1-0 του Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα της Καρδίτσας έφθασε σε μία δίκαιη επικράτηση με βάση την μορφή του αγώνα καθώς ήταν αυτή που είχε την υπεροχή, την καλή κυκλοφορία και τις ευκαιρίες να κατακτήσει την νίκη πολύ νωρίτερα από το 117′.

Της πάει όμως φαίνεται η παράταση, γιατί και πέρσι στη Βέροια έτσι ξεκίνησε την πορεία της!

Το φιλμ του αγώνα

Δυνατά μπήκε η Αναγέννηση στο παιχνίδι, με διάθεση να πιέσει ψηλά κερδίζοντας μπάλες και παίζοντας παιχνίδι κατοχής.

Με κινητήριους μοχλούς τον Κοζορώνη, Λαγό, Ξύδα και τον Ριέρα οι κιτρινόμαυροι “κοίταξαν¨ προς την εστία των γηπεδούχων τόσο από τα πλάγια όσο και κάθετα και στο πρώτο 15λεπτο απείλησαν τουλάχιστον τρεις φορές.

Η πίεση συνεχίστηκε και μετά το 15’ αλλά ο Μακεδονικός κατάφερε ως ένα σημείο να κλείσει τους διαδρόμους και να περιορίσει την προσβασιμότητα προς την εστία του Γουναρίδη.

Η Αναγέννηση ήταν η κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο έχοντας συντριπτική κατοχή της μπάλας, ενώ ο Γκέκας έμοιαζε περισσότερο με θεατή του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία έξοδος στο 43, σε ένα γέμισμα, ήταν η μοναδική επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει ο γκολκίπερ της Αναγέννησης στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτό που έλειπε από την ομάδα της Καρδίτσας ήταν η δημιουργία τελικών προσπαθειών, αφού μετά το 13’ η επόμενη ήρθε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου χωρίς να καρποφορήσει.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν και πάλι δυνατά κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο και εγκαταστάθηκαν σχεδόν στο μισό του γηπέδου προς την περιοχή των γηπεδούχων. Όσο περνούσε η ώρα η Αναγέννηση γίνονταν πιο πειστική και έδειχνε ότι ήταν η ομάδα που είχε ως πρωταρχικό στόχο το να τελειώσει το παιχνίδι υπέρ της στο 90λεπτο χωρίς να χρειασθεί να μπει στην περιπέτεια του επιπλέον χρόνου. Το πρόβλημα όμως παρέμενε ότι δεν μετουσίωνε την ανωτερότητά της σε ευκαιρίες.

Όλα αυτά μέχρι το 75′ καθώς από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Και λόγω κούρασης και λόγω πολλών διακοπών στο παιχνίδι και λόγω του ότι η Αναγέννηση άρχισε να προσέχει περισσότερο.

Μοιραία, λοιπόν, οδηγηθήκαμε στην παράταση, όπου και πάλι η Αναγέννηση είχε ευκαιρία στο ξεκίνημα, ίσως την μεγαλύτερη στο ματς, με τον Γιάκο. Η συνέχεια όμως ήταν και πάλι πλήρης σε υπεροχή αλλά ελλειμματική στην δημιουργία ευκαιριών.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μακεδονικός έψαχνε την στιγμή του αλλά ήταν εξαιρετικά ακίνδυνος και οι όποιες τελικές του δεν προκαλούσαν προβληματισμό στον Γκέκα.

Τελικά η λύτρωση για τους κιτρινόμαυρους, ήρθε προς το τέλος της παράτασης, όπως και πέρυσι στην πρεμιέρα του κυπέλλου με την Βέροια. Μόλις τρία λεπτά πριν την διαδικασία των πέναλτι η Αναγέννηση πήρε αυτό που δικαιούταν με γκολ του Μπάλα

Συνθέσεις

Μακεδονικός (Γ. Αμανατίδης): Γουναρίδης, Χασάνογλου (81′ Μιλοσάβλεβιτς), Τσουκάνης, Λισγάρας, Σαραγιώτης, Παναγιωτούδης, Μπρατσιάνη, Λεωνιδόπουλος, Ζαννάκης (106′ Μπουλάτοβιτς), Γαρύφαλος, Σάντσες (68′ Σιμόνι)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Δημόπουλος (102′ Γκόλιας), Αναστασόπουλος, Πρίκας (84′ Μπάλλας), Σκόνδρας, Κοζορώνης, Λαγός, Αθανασιάδης (78′ Γιάκος), Βερνάρδος, Ξύδας (120′ Αλιατίδης), Ριέρα (78′ Σταμόπουλος)

*με στοιχεία από το KarditsaLive

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected