Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πρόκριση στη…ρώσικη ρουλέτα για τον Απόλλωνα Πόντου (vid)

Στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Απόλλων Πόντου, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής χρονιάς.

Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη πήρε το εισιτήριο μετά τη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, στο ματς που διεξήχθη στο Οικονομίδειο Στάδιο, έδρα του Διαγόρα Ρόδου.

Αντίπαλος των Ποντίων στον επόμενο γύρο θα είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας (απέκλεισε στην παράταση τον Μακεδονικό), σε ματς που θα οριστεί στην έδρα των Θεσσαλών.

Το φιλμ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με σκοπό να αιφνιδιάσουν και έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 2’ μετά από λάθος μεταβίβαση του Καραμάνη, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο μέσα στην μεγάλη περιοχή Αραβίδη, ωστόσο ο πολύπειρος επιθετικός του Απόλλωνα δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασόπουλο που με δύσκολη επέμβαση, απομάκρυνε το κίνδυνο.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Διαγόρας ανέβασε αισθητά την απόδοση του, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε ψηλά και δυσκόλεψε αρκετά την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων. Η πρώτη απειλή από πλευράς «κυανέρυθρων» ήρθε στο 21’. Μετά από κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ο Λαϊουέλ έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Βουργουτζή, όμως ο μεσοεπιθετικός του Διαγόρα καθυστέρησε να εκτελέσει τον Πίτκα, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαλουμαντσοκό να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο «Γηραιός» συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο ο Απόλλωνας ήταν αυτός που απείλησε εκ νέου, όταν στο 33’ ο Φράγκος με ωραίο γύρισμα από τα δεξιά βρήκε τον Αραβίδη, με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Αθανασόπουλου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Διαγόρας «άγγιξε» το 1-0, όμως ο Πίτκας πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στο 50’ και απομάκρυνε το δυνατό σουτ του Λαϊουελ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Το τελευταίο ημίωρο της κανονικής διάρκειας δεν επιφύλασσε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν σε παράταση.

Στην έξτρα ημίωρο ο Διαγόρας έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες για να προηγηθεί, όταν αρχικά στο 97’ έπειτα από σέντρα του Τάτση, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μπούμπας με πλασέ από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά, ενώ στο 107’ ο Παραστατίδης από πλεονεκτική θέσει δεν πρόλαβε να εκτελέσει τον Πίτκα.

Στην διαδικασία των πέναλτι, Λαϊουέλ και Παραστατίδης δεν βρήκαν στόχο, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι ήταν αλάνθαστοι από την άσπρη βούλα και πανηγύρισαν την πρόκριση στην 4η φάση όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η διαδικασία των πέναλτι :

Λαϊουέλ  άουτ
Καλογέρης 0-1
Παραστατίδης  απέκρουσε ο Πίτκας
Αραβίδης 0-2
Παπαϊωάννου 1-2
Νασέρ 1-3
Μαγκάκης 2-3
Μουμίν 2-4

Συνθέσεις

Διαγόρας Ρόδου (Πάρης Ανδράλας): Αθανασόπουλος, Μαγκάκης, Μανιώτης, Πετράκης (71’ λ.τ. Χότζα), Τάτσης, Παπαϊωάννου, Καραμάνης, Μπούμπας, Βουργουτζής (88’ Αντεσίνα), Παραστατίδης, Λαϊουέλ.

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Νασέρ, Μαλουμαντσοκό, Καλογέρης Αμαραντίδης, Καλαϊτζίδης (118’ λ.τ. Ντιαλόσι), Μουμίν, Κωστίκα (57’ Δαλιανόπουλος), Αμπάνκουα (72’ Μπελεβώνης), Φράγκος (57’ Άντο), Αραβίδης.

*με στοιχεία από το xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected