Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πρόκριση με ανατροπή για τον Λεβαδειακό (photos)

Η ΑΕΛ αν και προηγήθηκε στο σκορ του Λεβαδειακού με γκολ του Πεντρόζο στο 7ο μόλις λεπτό, δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης βλέποντας τους Νίκα (25′) και Σκβάρκα (44′) να γυρίζουν την αναμέτρηση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και να δίνουν την πρόκριση τους Βοιωτούς.

Ο Λεβαδειακός απείλησε πρώτος την αντίπαλη εστία με ένα σουτ του Σκβάρκα το οποίο απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος. Η ΑΕΛ απάντησε με γκολ του Όγκμποε στο 5′ το οποίο ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του επιθετικού της ΑΕΛ στον Στογιάνοβιτς.

Τελικά η ΑΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα δύο λεπτά αργότερα (7′) όταν ο Πεντρόζο από τα όρια της μεγάλης περιοχής και αριστερά με ένα φαλτσαριτσό σουτ στο απέναντι «Γ» έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Λεβαδειακού και εν συνεχεία στα δίχτυα για το 1 – 0.

Ο Λεβαδειακός στο αμέσως επόμενο λεπτό απείλησε και πάλι με τον Σκβάρκα με σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Θεοδωρόπουλο να τον κερδίζει και πάλι, πετώντας σε κόρνερ. Η ΑΕΛ βρέθηκε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν στο 16′ σε λάθος γύρισμα του Τζημόπουλου, ο Στογιάνοβιτς αιφνιδιάστηκε αλλά για καλή του τύχη η μπάλα βρήκε στη ρίζα του δεξιού του δοκαριού και πριν τσιμπήσει το «ριμπάουντ» ο Μάριος Όγκμποε, ο έμπειρος γκολκίπερ του Λεβαδειακού μπλόκαρε την μπάλα.

Εν τέλει ο Λεβαδειακός έφτασε στην ισοφάριση με τον Νίκα. Στο 25′ ο Καλουτσικίδης παραχώρησε ένα «φτηνό» κόρνερ σε ένα επιπόλαιο γύρισμα του στον Θεοδωρόπουλο. Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Μουτίνιο που βρήκε τον Νίκα, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε το παιχνίδι.

Στο 34′ ο Φαμπρίτσιο Πεντρόζο με σουτ από την μεγάλη περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα αυτήν την φορά τον Στογιάνοβιτς, ενώ ο Λεβαδειακός στο 44′ βρήκε και πάλι γκολ από τον Σκβάρκα. Οι «πράσινοι» συνδυάστηκαν έξοχα και ο Σκβάρκα μέσα από την μικρή περιοχή πέτυχε το 1 – 2, με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ προσπάθησε να ισοφαρίσει την αναμέτρηση και είχε χαμένη ευκαιρία με τον Νικολιά στο 69′ που από θέση μέσα αριστερά ανάγκασε τον Στογιάνοβιτς σε μια εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ.

Την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Κώστα Πλέγα στο 76′. Ο έμπειρος χαφ τα έκανε όλα σωστά μπήκε στη περιοχή από δεξιά και ενώ είχε την επιλογή της πάσας σε Όκγμποε ή Νικολιά, αυτός προτίμησε να πλασάρει στη κλειστή γωνία του Στογιάνοβιτς με τον τελευταίο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Πλέγας ήταν αυτός που θα μπορούσε με κεφαλιά στο 90’+6′ να ισοφαρίσει την αναμέτρηση με «buzzer beater» όμως η κεφαλιά του από την γωνιά της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του Κοσουνού, πέρασε ψηλά πάνω από τα γκολπόστ του Λεβαδειακού.

δείτε φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης (65′ Καλουτσικίδης), Κοσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (72′ Μιλτιάδης), Θωμαΐδης (81′ Αντράντα), Νικολιάς (81′ Γλυνός), Όγκμποε, Πεντρόζο.

Λεβαδειακός (Γιάσμικο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Χάμοντ (84′ Μεχία), Βινίσιους, Μουτίνιο, Σκβάρκα, Δούμτσιος (84′ Τσιριγώτης), Νίκας, Παναγιώτου, Καζένγκα (73′ Τόρο), Τσάπρας, Τζημόπουλος (63′ λ.τ. Μπάχανακ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected