Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΤΡΕΛΑ : Η ΜΠΑΜ FC έκοψε 600 εισιτήρια και είχε 340 χιλιάδες τηλεθεατές στον αγώνα Κυπέλλου της ΕΠΣ Μακεδονίας! (vid)

Περίπου 800 φίλαθλοι και παιδιά (γύρω στα 600 εισιτήρια) βρέθηκαν στο γήπεδο της Μίκρας, στον πρώτο επίσημο αγώνα στην ιστορία της νεοσύστατης ΜΠΑΜ FC, με αντίπαλο τον Αστέρα Ραιδεστού, για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Μακεδονίας!

Η ΜΠΑΜ FC ιδρύθηκε από δύο Έλληνες Youtubers, τον Χάρη Μηλιώνη και τον Χάρη Τάσσο, και η εμπορική της επιτυχία μόνο τυχαία δεν είναι, αφού οι δύο άνδρες έχουν πολυπληθές κοινό να τους ακολουθεί στον κόσμο του Youtube ήδη!

Μια ομάδα που θα παίξει στο Γ τοπικό υποδέχτηκε μια άλλη ομάδα από την Β κατηγορία: στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 800 άτομα και από το Youtube – σε περιγραφή των διάσημων πλέον «Betarades», Θοδωρή Ρίγανη και Αριστοτέλη Σαββίδη – παρακολούθησαν τον αγώνα περίπου 340.000 τηλεθεατές!

Η νίκη των «πορτοκαλί» της ΜΠΑΜ FC με σκορ 4-2 έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο γήπεδο και… προβληματισμό στα media. Φυσικά, το φαινόμενο δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη, αφού η νεολαία «δίνεται» με μεγάλο πάθος στον κόσμο του διαδικτύου και, όταν το internet τής επιστρέφει πράγματα στον αληθινό κόσμο, όταν της δίνει μια πραγματική ομάδα ποδοσφαίρου με τεράστια αυτόνομη κάλυψη μέσω social media, δεν είναι να απορεί κανείς που στο ξεκίνημα του ταξιδιού της η ΜΠΑΜ FC απολαμβάνει τέτοιας στήριξης…

«Αναβαθμίζουν το ενδιαφέρον για την Γ κατηγορία»
Το TheOpinion.gr επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, κ. Παναγιώτη Γιουρούκαλη, για να λάβει το σχόλιο της Ένωσης για το «ΜΠΑΜ» που συμβαίνει φέτος στην Γ κατηγορία.

«Θεωρώ ότι σε έναν μεγάλο βαθμό η συγκεκριμένη ομάδα αναβαθμίζει το ενδιαφέρον για την Γ κατηγορία, βλέποντας και την προσέλευση αυτή του κόσμου», εξηγεί ο κ. Γιουρούκαλης. «Ήμουν χθες στο γήπεδο, υπήρχαν πολλά πιτσιρίκια, τα οποία στο ημίχρονο πέρασαν στο πλαστικό γήπεδο από δίπλα, κάπου βρήκαν μια μπάλα και ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο. Αν, λοιπόν, αυτά τα παιδιά δεν παίζουν κάπου ή αν σταμάτησαν από την Ακαδημία τους, αυτό είναι καλό ερέθισμα να επιστρέψουν. Καλώς να ορίσουν, λοιπόν, κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις σαν την ΜΠΑΜ. Αν θέλουν δε, να κάνουν και Ακαδημίες και να προσελκύσουν και παιδιά, καλοδεχούμενη μια τέτοια πρωτοβουλία, ειδικά στην εποχή μας…

Η ΜΠΑΜ FC είναι ένα φαινόμενο. Είχαν ακολούθους από πριν οι συγκεκριμένοι, οπότε ένα ποσοστό αυτών των ακολούθων τώρα έρχονται να ακολουθήσουν και ως φίλαθλοι την ομάδα. Μια άλλη προέκταση, η διαδικτυακή μπουτίκ για παράδειγμα, εμένα μου αρέσει. Προσφέρει εσοδάκια στον σύλλογο. Αν όλο αυτό οδηγεί σε κάτι πολύ κερδοσκοπικό δεν το ξέρω, αλλά οι ομάδες έχουν σύλλογο. Τα παιδιά χθες είχαν προσωπικό ασφαλείας, είχαν επιτελείο για τη μετάδοση, είχαν DJ, όλα αυτά πρέπει να καλυφθούν».

«Σε λίγο θα έχουμε Ένωση Ιδιωτικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας»
Μιλώντας για την εμπορευματοποίηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που τελικά μοιάζει αναπόφευκτη, ο κ. Γιουρούκαλης προσέθεσε:

«Οπωσδήποτε η εμπορευματοποίηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού καλπάζει, αυτό δεν είναι μυστικό. Αν δείτε τα νέα σωματεία που αναγνωρίζονται, 9/10 είναι ιδιωτικές Ακαδημίες, με άλλα λόγια κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ασχέτως αν το καταστατικό πάντα θα γράφει “μη κερδοσκοπικού”. Θα έχουμε ΕΙΠΣΜ σε λίγο: Ένωση Ιδιωτικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας. Αλλά προς τα εκεί πορευόμαστε, με ταχείς και γοργούς ρυθμούς. Και φαίνεται ότι κανείς δεν έχει τις αντιστάσεις.

Πάντως, ως κίνηση είναι εντυπωσιακή και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Το παιχνίδι εχθές ήταν απολαυστικό, εξαιρετικό. Και εξαιρετική και η διαιτησία. Έγινε το 2-0 με δύο πέναλτι που καταλογίστηκαν υπέρ της “μικρότερης” ομάδας, μετά ισοφάρισε ο Αστέρας σε 2-2 και εκεί λες ότι η ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία θα πάρει το ψυχολογικό αβαντάζ. Αλλά μπαίνει ένα φάουλ… τρομερό. Και έπειτα το 3-2 έγινε και 4-2. Είχαμε μια πολύ ωραία εικόνα. Γεμάτες κερκίδες, ο κόσμος όρθιος παρακολουθούσε. Και παρότι δεν υπάρχουν κάγκελα, δεν συνέβη τίποτα. Ήταν όλοι συγκρατημένοι. Πηγαίνεις σε αγώνα Α κατηγορίας και βαριέσαι στο δεκάλεπτο, θέλεις να φύγει.. Χθες παρακολουθήσαμε έναν πολύ ωραίο αγώνα.

Συνοψίχοντας, το πρόσημο είνα θετικό. Η εξέλιξη αυτού του φαινομένου είναι κάτι που μόνο στην πορεία θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε, δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα. Μακάρι αυτή η προσπάθεια να ωθήσει κι άλλους που στεναχωρήθηκαν, απογοητεύτηκαν, εγκατέλειψαν το ποδόσφαιρο, να ξαναμπούν στον χώρο, να ξαναπροσπαθήσουν, με τους δικούς τους αξιακούς κανόνες – ο καθένας άλλωστε έχεις τους δικούς του – αλλά πάντοτε με τον ηθικό κώδικα που όλοι μας κουβαλάμε. Και να δούμε τι θα γίνει…»

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected