Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα προημιτελικά του Paris Masters ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχασε set ούτε από τον Κορεντάν Μουτέ, κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα και κέρδισε τον Γάλλο, για να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Paris Masters.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν αντιμετώπισε καν break point από τον Νο64 της παγκόσμιας κατάταξης και με εντυπωσιακό στιλ, “έκλεισε” την αναμέτρηση στο απαιτητικό tie-break του 2ου set, παίρνοντας για 2η φορά στην καριέρα του, το εισιτήριο για την τελική “8άδα” του θεσμού.

Μετά από 100 λεπτά μάχης, ο Νο5 του ταμπλό, επικράτησε με 6-3, 7-6(3) και πλέον περιμένει την αναμέτρηση του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με τον Τόμι Πολ, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά.

Στο 1ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 8ο game για το 5-3 ο Τσιτσιπάς, για να το κλείσει στο επόμενο. Στο 2ο σετ είχε 3 χαμένες ευκαιρίες για break στο 3ο game, αλλά δεν αξιοποίησε καμία από αυτές. Δεν είχε άλλη ευκαιρία στη συνέχεια του αγώνα ο Έλληνας τενίστας, που όμως κυριάρχησε στο tie-break, επικρατώντας με 7-3.

Μετά από 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού, ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε τη 2η νίκη του σε 3 αναμετρήσεις με τον Μουτέ (2-1 γενικά, 2-0 στο ATP Tour), ενώ έφτασε τις 59 νίκες στη φετινή χρονιά.

Αύριο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Πάμπλο Κόστα και Τόμι Πάουλ, με στόχο να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει τις 60 νίκες στη σεζόν, αλλά και να δημιουργήσει ένα νέο προσωπικό ρεκόρ, αφού καμία άλλη χρονιά δεν έφτασε τις 60 νίκες στο tour.

Θα είναι ο 2ος προημιτελικός του στο Μπερσί μετά το 2019, ο 5ος στη φετινή σεζόν σε ένα Masters και ο 17ος συνολικά στην καριέρα του σε ένα 1000άρι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected