Διάφορα

Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που έχασε 16 δισ. σε μια εβδομάδα

Ο Sam Bankman-Fried. GETTY IMAGES VIA AFP

Όταν κάτι δεν απασχολούσε το μυαλό του περισσότερο από ένα video game, δεν ασχολείτο μαζί του. Είτε επρόκειτο για συζήτηση με φίλους, είτε για δουλειά.

Από παιδί είχε τα θέματα του με τη βαρεμάρα, έχοντας αποφασίσει πως στη ζωή του θα είναι αλτρουιστής. Μετά αποφάσισε να ασπαστεί τον αποτελεσματικό αλτρουισμό. Δηλαδή, να βγάζει χρήματα για να βοηθά άλλους.

Τις τελευταίες ημέρες, το μυαλό του 30χρονου Sam Bankman-Fried κάηκε (no pun intended) όπως προσπαθούσε να βρει τρόπο να σώσει την εταιρία που τον έκανε δισεκατομμυριούχο και όσους τον εμπιστεύτηκαν.

Τελικά, έθεσε νέο ρεκόρ σε απώλεια περιουσίας σε μια ημέρα (έφτασε στο 94%).

Του έμεινε 1.000.000.000 δολάρια, με το ‘άνοιγμα’ που πρέπει να καλύψει -για να μην πάρει στο λαιμό του όσους τον εμπιστεύτηκαν- να είναι 8.000.000.000 δολ.

Και όλα αυτά έγιναν γιατί ήταν λάθος τα μαθηματικά του. Δηλαδή, το πιο δυνατό σημείο που είχε.

Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών των Μπαχάμες έχει παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία μέρους της αυτοκρατορίας κρυπτογράφησης του Bankman-Fried και αποφάσισε να διορίσει εκκαθαριστή για μια από τις οντότητες του, καθώς ο επιχειρηματίας αγωνιζόταν να συγκεντρώσει έως και 8 δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσει την FTX. Μεταξύ τους ήταν πολλοί celebrities.

Η συνέχεια στο News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected