Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

Το Πρότυπο Παιδοψυχολογικό Κέντρο του κ. Αντώνη Καραβασίλη στη Βέροια (photos)

Το Πρότυπο Παιδοψυχολογικό Κέντρο του Αντώνη Καραβασίλη είναι το μοναδικό κέντρο στην Ημαθία που εξειδικεύεται εξ ολοκλήρου στη θεραπεία προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων και στην ανάπτυξη της θετικής τους συμπεριφοράς.

Επίσης, οι θεραπευτές του κέντρου διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται για να γίνει συμβουλευτική υποστήριξη γονέων, ζευγαριών και οικογένειας.

Οι παιδοψυχολόγοι του κέντρου έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και την εξειδικευμένη κατάρτιση για την αντιμετώπιση:

– προβλημάτων συμπεριφοράς
– δυσκολιών μάθησης ή προσοχής
-επεισοδίων θλίψης, κλάματος ή κατάθλιψης- έντονου άγχους και stress
– δυσκολίας διαχείρισης συναισθημάτων
– χαμηλής αυτοεκτίμησης
– διαζυγίου γονέων
– άγχους επίδοσης και εξετάσεων
– μειωμένου ενδιαφέροντος για προηγούμενες δραστηριότητες
-επιθετικής συμπεριφοράς
– αϋπνίας ή ξαφνικής υπνηλίας
– κρούσματος bullying
– σωματικών ενοχλήσεων που δεν οφείλονται σε οργανικά αίτια
– πένθους
– συναισθηματικής πτώσης λόγω σεξουαλικής κακοποίησης

Να σημειώσουμε πως το Πρότυπο Παιδοψυχολογικό Κέντρο προσφέρει πλέον και υπηρεσίες λογοθεραπείας, έχοντας ξεκινήσει μια πολύ σημαντική συνεργασία με την καταξιωμένη και πολύ έμπειρη λογοθεραπεύτρια κα Παρθένα Ιωσηφίδου, η οποία έχει ενταχθεί πλέον στην ομάδα για να υποστηρίξει λόγοθεραπευτικά παιδικά και εφήβους.

Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ιδιοκτήτη και υπεύθυνου του Πρότυπου Παιδοψυχολογικού Κέντρου, Αντώνη Καραβασίλη :

Ο Αντώνης Καραβασίλης είναι Σχολικός Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος. Πραγματοποίησε τις σπουδές του στην ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό πάνω στη Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (University of Nicosia) από το οποίο αποφοίτησε με άριστο βαθμό Α.

Παράλληλα έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια πάνω στην παιδοψυχολογία, τις μαθησιακές δυσκολίες, τα αναπτυξιακά σύνδρομα και τον αυτισμό. Επίσης έχει πιστοποιηθεί πάνω στο θεραπευτικό παιχνίδι (παιγνιοθεραπεία), το οποίο χρησιμοποιεί και ως τρόπο θεραπείας συναισθηματικών προβλημάτων και προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών, μικρών κυρίως ηλικιών.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό τομέα (σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στα πλαίσια του προσφυγικού ζητήματος και σε σωματείο ειδικής αγωγής) όσο και στο δημόσιο τομέα (Κ.Ε.Σ.Υ Ημαθίας πρώην ΚΕΔΔΥ, ΕΕΕΕΚ Βέροιας).

Σήμερα εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ημαθίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected