Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Κακή η Εθνική μας στη Βαλέτα, ισοφάρισε στο 86′ με τον Φούντα

Αγγαρεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σημερινό φιλικό παιχνίδι της Εθνικής μας κόντρα στη Μάλτα.

Θυμίζοντας κατά διαστήματα τα… παλιά, που θέλουμε να ξεχάσουμε, η ασόβαρη Εθνική είδε τη Μάλτα να της ανατρέπει στο β’ 45λεπτο το υπέρ της 1-0, με τον Φούντα να τη γλιτώνει στο 86′ από την ήττα, 2-2!

Η Ελλάδα μπορεί να προηγήθηκε με τον Μπακασέτα, αλλά συνολικά είχε κακό πρόσωπο στο φιλικό που διεξήχθη στη Βαλέτα, έβγαλε αμυντικά και δημιουργικά ζητήματα και είδε τους γηπεδούχους να φέρνουν «τούμπα» το σκορ.

Ωστόσο, γλίτωσε με γκολ του Φούντα στο 86ο λεπτό τη φιλική ήττα, με τη συνολική εικόνα της «γαλανόλευκης» να είναι τουλάχιστον προβληματική.

Με την Ουγγαρία παίζει σε νέο φιλικό την Κυριακή η Ελλάδα, με την Ιρλανδία την ίδια ημέρα η Μάλτα .

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τη Μάλτα να είναι εκείνη που απειλούσε περισσότερο. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 10ο λεπτό όταν ο Μπονγκ έκανε την σέντρα-σουτ, με τον Ντεγκαμπριέλε να μην μπορεί από κοντά να σκοράρει, δεχόμενος την πίεση από την άμυνα της Εθνικής.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τεουμά έκανε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με τις γροθιές. Η Ελλάδα δεν απειλούσε και δεν έδειχνε το καλύτερό της πρόσωπο, ωστόσο κατάφερε να προηγηθεί με γκολάρα του Τάσου Μπακασέτα στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πέλκας έκανε την πάσα και ο 29χρονος με φοβερό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Ο Χατζηγιοβάννης στο 44’ βρήκε και εκείνος δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ. Μέχρι το σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή στιγμή του Ιωαννίδη στο 50′. Ωστόσο, η απόδοση της Εθνικής έπεσε και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της. Έτσι, στο 54′ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν.Ο Γκιγιαμέρ έβγαλε ωραία κάθετη στον Ντιγκαμπριέλε, ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, σε μία ολιγωρία της ελληνικής άμυνας.

Η Ελλάδα συνέχιζε να μην δείχνει καλό πρόσωπο και στο 65′ η Μάλτα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη. Ο Τεουμά ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Πασχαλάκη κάνοντας το 2-1.

Στο 77ο λεπτό η Εθνική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παίκτη της Μάλτας, ενώ στο 86′ η Ελλάδα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κυριακόπουλος έκανε το γέμισμα προς τον Δουβίκα, ενώ η προσωρινή απομάκρυνση έφερε την μπάλα στα πόδια του Φούντα, ο οποίος σκόραρε. Η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει τη νίκη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό και το 2-2 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Συνθέσεις

Μάλτα (Γκίλμπερτ Άγκιους) : Μπονέγιο, Γιαν Μποργκ (80′ Μικάλεφ), Πέπε, Στιβ Μποργκ (46′ Άπαπ), Εμπόνγκ (52′ Κορμπαλάν), Γκιγιαμέρ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμετς (80′ Τζόουνς), Π. Εμπόνγκ (80′ Κρίστενσεν), Ντεγκαρμπρίλ (80′ Σαταριάνο)

Ελλάδα (Γουστάβο Πογέτ) : Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46′ Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80′ Κυριακόπουλος), Μπακασέτας (46′ Μπουχαλάκης), Σιώπης (80′ Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας (68′ Φούντας), Ιωαννίδης (68′ Δουβίκας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected