Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Η πιο πιθανή ημερομηνία πληρωμής για την Επιταγή ακρίβειας

«Προ των πυλών» η οριστικοποίηση της πληρωμής της επιταγής ακρίβειας. Πότε αναμένεται να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, η επιταγή ακρίβειας θα καταβληθεί την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή μεταξύ 19 και 23/12, με πιθανότερη ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου 2022.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος, θα είναι η ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε πέρσι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Η ΑΑΔΕ θα αντλήσει απευθείας τα οικονομικά στοιχεία, θα τσεκάρει ποιοι είναι η δικαιούχοι και μετά θα δοθεί η εντολή πληρωμής προς τους δικαιούχους.

Η βασικότερη αλλαγή είναι η αύξηση κατά 50 ευρώ στο τελικό ποσό το οποίο από 200 ευρώ θα πάει στα 250, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει και η «βεντάλια» των δικαιούχων».

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι θα είναι:
– συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ (έναντι 7.200 που ήταν), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 16.800 ευρώ (έναντι 14.400 την προηγούμενη φορά) και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ (έναντι 200.000 ευρώ που ίσχυε),

– οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ,

– οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα λάβουν διπλή δόση τον Δεκέμβριο,

– οι δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ,

– οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι θα λάβουν αυξημένο επίδομα κατά 50%,

– οι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες, οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Η καταβολή για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ, τα άτομα με αναπηρία και τους μακροχρόνια ανέργους, θα γίνει αυτόματα χωρίς οι δικαιούχοι να πρέπει να υποβάλλουν κάποια αίτηση.

Η πληρωμή αναμένεται να γίνει γύρω στις 20 Δεκεμβρίου τόσο για την μιάμιση δόση του επιδόματος παιδιού και του διπλού ΚΕΑ όσο και για τους δικαιούχους της επιταγής ακρίβειας.

Πηγή : Dnews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected