Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Το πρώτο “μπαμ” έγινε, η Σαουδική Αραβία νίκησε την Αργεντινή και μάλιστα με ανατροπή! (vid)

Έκπληξη μεγατόνων στο Κατάρ! Η Σαουδική Αραβία, το μεγάλο αουτσάιντερ όχι μόνο του ομίλου αλλά και γενικότερα στη διοργάνωση, νίκησε στην πρεμιέρα την Αργεντινή και μάλιστα με επική ανατροπή!

Η Σαουδική Αραβία έκανε ιστορική ανατροπή και επικράτησε 2-1 της Αργεντινής μπροστά σε 88.000 θεατές στο Lusail Iconic Stadium. Αυτή είναι η πρώτη ήττα της «αλμπισελέστε» μετά από ένα σερί 33 αγώνων, αλλά και η πρώτη σε πρεμιέρα Μουντιάλ μετά το 1990.

Ο Μέσι ξεκίνησε με όρεξη το ματς, χάνοντας ευκαιρίες, ενώ στο 10’ ευστόχησε σε πέναλτι για το 1-0. Ακολούθησαν τρία ακυρωθέντα γκολ για την Αργεντινή, ένα του Μέσι και δύο του Λαουτάρο Μαρτίνες. Στο δεύτερο μέρος, η Σαουδική Αραβία με δύο γκολ σε ένα 5λέπτο έφερε τούμπα το ματς, με τους Αργεντινούς να μη βρίσκουν λύσεις.

Το φιλμ

Η Αργεντινή μπήκε φορτσάτη στο παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία, με τον Λιονέλ Μέσι να είναι ορεξάτος. Ένα πλασέ του στο 2’ αντιμετωπίστηκε από τον Αλ Οβάις, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Στο 10’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα στον Παρέδες μέσα στην περιοχή, παράβαση που επιβεβαιώθηκε και στο VAR.

Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε, πετυχαίνοντας το 1-0. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Αργεντινός που σκοράρει σε τέσσερα Μουντιάλ, ξεπερνώντας τους Μαραντόνα και Μπατιστούτα.

Η Σαουδική Αραβία προσπάθησε να ισορροπήσει, αλλά κάθε φορά που οι Αργεντινοί είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, γινόταν κάτι. Στο 22’ ο Μέσι σκόραρε, αλλά ήταν οφσάιντ, ενώ για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκαν δύο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 27’ και το 35’. Η «αλμπισελέστε» είχε και κάποιες ακόμα καλές στιγμές με τους Ντε Πολ και Ντι Μαρία, ενώ δεν απειλήθηκε ποτέ από τους Σαουδάραβες.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο αρχηγός της Σαουδικής Αραβίας Αλ Φαράζ τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι πήρε διαφορετική τροπή. Η Αργεντινή μπήκε χαλαρά στο γήπεδο και οι Σαουδάραβες το εκμεταλλεύτηκαν, φτάνοντας σε μια επική ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά.

Στο 48’ ο Αλ Μπουραϊκάν έβγαλε την πάσα στον Αλ Σεχρί, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε για το 1-1. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Αργεντινοί από το σοκ, η Σαουδική Αραβία πέτυχε κι άλλο γκολ! Στο 53’ ο Αλ Νταουσαρί πέρασε ωραία μέσα από την άμυνα και πέτυχε το 1-2, μέσα σε αποθέωση.

Η ομάδα του Σκαλόνι ήταν σοκαρισμένη και σιγά-σιγά προσπαθούσε να αντιδράσει, αλλά οι αντίπαλοι αμύνονταν σωστά. Στο 63’ ο Ταλιαφίκο από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αλ Οβάις, ενώ στο 69’ η κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες δεν βρήκε στόχο. Στο 72’ ο Ντι Μαρία έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Σαουδικής Αραβίας μπλόκαρε.

Η εκτέλεση φάουλ του Μέσι στο 81’ δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Αλ Οβάις επενέβη στην κεφαλιά του Μέσι από σέντρα του Ντι Μαρία στο 84’.

Οσο περνούσε ο χρόνος, οι προσπάθειες της Αργεντινής γίνονταν απέλπιδες, ενώ οι Σαουδάραβες πάλευαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν την ιστορική νίκη. Στα τελευταία λεπτά ο Αλ Σαχρανί έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο μετά από σύγκρουση με τον τερματοφύλακά του, προκαλώντας ανησυχία. Ωστόσο είχε τις αισθήσεις του, αλλά έγινε αλλαγή.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Άλβαρες με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αλ Οβάις.

Συνθέσεις

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Ταλιάφικο (70’ Ακούνια), Ρομέρο (59’ Φερνάντες), Μολίνα, Οταμέντι, Ντε Πολ, Παρέδες (59’ Άλβαρες), Πάπου Γκόμες (59’ Λισάνδρο Μαρτίνες), Ντι Μαρία, Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες.

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ Οβάις, Αλ Μπουλαγί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Σαχρανί (90+9’ Αλ Μπρεΐκ), Αλ Ταμπακτί, Αλ Μαλκί, Αλ Νταουσαρί, Αλ Σεχρί (78’ Αλ Γκανάμ), Κάνο, Αλ Φαράζ (45+5’ Αλ Αμπέντ/ 88’ Αλ Αμρί), Αλ Μπρικάν (89’ Ασίρι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected