Κατηγορίες
Διάφορα

Πανέμορφες εικόνες από το χιονισμένο Μέτσοβο (vid)

Τα πρώτα χιόνια άργησαν να πέσουν στην Ήπειρο. Ο καιρός άλλαξε, η θερμοκρασία κατέβηκε και μια σειρά από περιοχές αρχίζουν να ντύνονται στα λευκά…

Η Ήπειρος αρχίζει να ντύνεται στα λευκά από τα πρώτα χιόνια που έπεσαν, ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα. Η παρατεταμένη καλοκαιρία φαίνεται πως ολοκληρώθηκε, με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά και το σκηνικό να αλλάζει. Ο καιρός δείχνει τις διαθέσεις του, με τους κατοίκους σε μια σειρά από περιοχές να έχουν ανοιχτά τα τζάκια και τα καλοριφέρ για να ζεσταθούν.

Tα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα εμφανίστηκαν στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο πάνω από 1.400 μέτρα. Από τη νύχτα χιονίζει στην Μηλιά Μεστόβου και τη γύρω περιοχή. Χιόνι έριξε και στα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας, όπου σε ορισμένα σημεία φτάνει και 5 έως 10 εκατοστά.

Από τις συνεχιζόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Ήπειρο, δημιουργούνται μικροπροβλήματα από καταπτώσεις βράχων και φερτά υλικά κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται για τον καθαρισμό των δρόμων και την ασφάλεια των οδηγών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected