Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Το Μαρόκο έβαλε…φρένο στις ελπίδες της Κροατίας για δυναμικό ξεκίνημα

Ανυπέρβλητο αποδείχτηκε τελικά το εμπόδιο του Μαρόκο για την Κροατία.

Με μια ισοπαλία που σε πρώτη φάση δεν χαλάει κανέναν συμβιβάστηκαν Μαρόκο και Κροατία. Έχοντας από ένα καλό ημίχρονο και σπαταλώντας αμφότερες ευκαιρίες, έμειναν δίκαια εντέλει στο 0-0.

Έτσι, οι δύο χώρες παίρνουν από έναν βαθμό. Η ομάδα του Ρεγκραγκί παίζει απέναντι στο Βέλγιο (27/11) στην επόμενη αγωνιστική και κλείνει με τον Καναδά (1/12) τις υποχρεώσεις της στον όμιλο. Οι παίκτες του Ντάλιτς έχουν ματς κόντρα σε Καναδά (27/11) και Βέλγιο (1/12).

Το φιλμ

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο και με χαμηλό ρυθμό. Η Κροατία είχε την κατοχή, χωρίς να ανοίγει το τέμπο, με τους Μαροκινούς να πατούν πιο εύκολα στην περιοχή του Λιβάκοβιτς, χωρίς όμως να μπορέσουν να πετύχουν κάτι σπουδαίο.

Το παιχνίδι πήρε “φωτιά” προς το τέλος του πρώτου μέρους με δύο καλές στιγμές της ομάδας του Ντάλιτς. Στο 45+1′, ο Σόσα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Βλάσιτς έβαλε το πόδι του από τον Μπόνο, με τον τερματοφύλακα του Μαρόκου να αποκρούει. Αμέσως μετά ο Μόντριτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά ήταν για λίγο άστοχος.

Ο ρυθμός παρέμενε χαμηλός και στο δεύτερο μέρος, με την Κροατία να συνεχίζει να έχει την κατοχή, αλλά το Μαρόκο να παραμένει επικίνδυνο στην κόντρα. Έτσι, στο 51′ ο Μαζραουί πήρε κεφαλιά από κοντά, όμως αστόχησε ο Λιβάκοβιτς. Στη συνέχεια οι Κροάτες δημιούργησαν προϋποθέσεις στην περιοχή των αντιπάλων τους, με τον Μπόνο, ωστόσο να διώχνει.

Η Κροατία συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να μπορεί να βρει απάντηση στην άμυνα του Μαρόκου. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε έως το φινάλε με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Συνθέσεις

Μαρόκο (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Αγκέρ, Σαΐς, Μαζράουι (60′ Ατιάτ-Αλάλ), Άμραμπατ, Ουναχί (81′ Σαμπίρι), Αμαλάχ, Ζιγιέχ, Εν Νεσιρί (81′ Χαμντάλα), Μπουφάλ (65′ Εζ Αμπντέ)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς (79′ Μάγιερ), Βλάσιτς (46′ Πάσαλιτς), Κράμαριτς (71′ Λιβάγια), Πέρισιτς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected