Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Απίστευτο ματς στο Education City, η Γκάνα πήρε πολύτιμη νίκη! (vid)

Άλλο ένα εκπληκτικό ματς στο φετινό Μουντιάλ, με πολλά γκολ και δραματική εξέλιξη!

Ο Μοχάμεντ Κούντους πέτυχε δυο γκολ στην εστία της Νοτίου Κορέας και βοήθησε την Γκάνα να πάρει την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ 2022 (3-2) και να μπει στο… παιχνίδι της πρόκρισης για τους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Με δυο τέρματα μέσα σε τρία λεπτά στην επανάληψη, ο Γουέ Σουν Τσο είχε φέρει προσωρινά το ματς στα ίσα.

Με τη νίκη της επί της Νοτίου Κορέας (3-2) η Γκάνα έφτασε τους τρεις βαθμούς στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022 -όσους έχει η Πορτογαλπια, που αντιμετωπίζει το βράδυ την Ουρουγουάη- και άφησε τους Ασιάτες στην τελευταία θέση και στον ένα βαθμό (ισόβαθμους με την ομάδα της Νοτίου Αμερικής).

Η Ν. Κορέα μπήκε δυνατά στο ματς αλλά η Γκάνα ήταν αυτή που έφτασε σε γκολ και μάλιστα δύο φορές. Πέρα από τα τέρματα των Σαλισού (24′) και Κούντους (34′) δεν είδαμε άλλη φάση στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ξεκίνησε ιδανικά για την Ν. Κορέα, φτάνοντας στο πρώτο της γκολ στο Μουντιάλ 2022 με την κεφαλιά του Τσο (58′). Ο παίκτης των Ασιατών έκανε.. πάρτι στην άμυνα της Γκάνας, αφού τρία λεπτά μετά -με νέα κεφαλιά- έφερε το ματς στα ίσα!

Η Νότια Κορέα είχε πλέον το μομέντουμ, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα η Γκάνα πέτυχε τρίτο γκολ, με τον Κούντους να σημειώνει στο 68′ το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση. Οι Ασιάτες δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν για το γκολ της ισοφάρισης (πέρασε στο ματς και ο Ουί-Τζο). αλλά στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν, βρήκαν.. μπροστά τους τον Ζίγκι, ο οποίος… κατέβασε ρολά.

Συνθέσεις

Νότια Κορέα (Πάουλο Μπέντο) : Κιμ Σέουνγκ Τζου, Μουν Χουάν Κιμ, Κιμ Μιν Τζάε (90+2′ Κουόν), Κιμ Γιουνγκ Γκουόν, Κιμ Τζιν Σου, Γιουνγκ (79′ Ουί Τζο), Χουάνγκ Ιν Μπέομ, Κουόν, Γεόνγκ (46′ Να), Σον, Τσο.

Γκάνα (Ότο Άντο) : Ατι Ζίγκι, Λάμπτεϊ (79′ Οντόι), Αμαρτέι, Σαλισού, Μενσά (88′ Μπάμπα Ράχμαν), Αμπντούλ Σαμέντ, Παρτέι, Κούντους (83′ Τζικού), Τζ. Αγιού (79′ Σουλεμανά), Α. Αγιού (78′ Κιερέ), Γουίλιαμς.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

1. Πορτογαλία 3-2, 3
2. Γκάνα 5-5, 3
3. Ουρουγουάη 0-0, 1
4. Ν.Κορέα 2-3, 1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected