Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Έκανε το αυτονόητο η Ολλανδία και τερμάτισε πρώτη (vid)

Χωρίς να φορτσάρει και κόντρα σε μια πολύ αδύναμη γι αυτό το επίπεδο ομάδα, η Ολλανδία νίκησε εύκολα το Κατάρ και τερμάτισε 1η στον όμιλο. Σκόραρε ξανά ο Χάκπο.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» την ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση του δεύτερου ομίλου.

Η Ολλανδία είχε μία μεγάλη φάση στο 4′ αλλά ούτε ο Κλάασεν, ούτε ο Μπλιντ κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Οι «οράνιε» κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και είχαν νέα καλή ευκαιρία στο 12ο λεπτό.

Οι παίκτες του Φαν Χάαλ πατούσαν καλύτερα και είχαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους. Στο 26′ ο Ντεπάι βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα αντίπαλα σώματα.

Η Ολλανδία πέτυχε γκολ λίγο αργότερα. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας, ο Γκάκπο με όμορφο σουτ νίκησε άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ.

Η ομάδα του Κατάρ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο δίχως, όμως, να απειλεί. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «οράνιε» μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49′ ο Ντε Γιονγκ πήρε το «ριμπάουντ» μετά από σουτ του Ντεπάι και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Λουίς Φαν Χάαλ.

Οι Καταριανοί είχαν στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, η ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις.

Στο 67′ ο Μπεργκχάους σκόραρε σε κενή εστία, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Γκάκπο στην αρχή της φάση. Το Κατάρ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και απείλησε στο 79′ με τον Αζίζ ενώ λίγο αργότερα ο Νόπερτ κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 90′ ο Ολλανδός τερματοφύλακας μπλόκαρε κεφαλιά του Κεντέρ. Δύο λεπτά αργότερα, οι Ολλανδοί έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ αλλά το σουτ του Μπεργκχάους «τράνταξε» το δοκάρι.

Συνθέσεις

Κατάρ (Φέλιξ Σάντσεζ) : Μπαρσάμ, Αχμέντ, Χασάν, Κούκι, Μιγξέλ, Μοχαμάντ (85′ Κόντερ), Μαντίμπο (64′ Μουμπιάφ), Χατέμ (85′ Αλαελντίν), Αλ Χαϊντός (64′ Ασαντάλα), Αφίφ, Αλί (64′ Μουντάρι).

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ) : Νόπερτ, Ακέ, φαν Ντάικ, Τίμπερ,. Μπλιντ, Ντάμφρις, Ντε Γιονγκ (86′ Τέιλορ), Ντε Ρουν (82′ Κλάασεν), Κλάασεν (66′ Γιάνσεν), Ντεπάι (66′ Μπέργκχαους), Γκάκπο (82′ Βέγκχορστ).

Η τελική βαθμολογία στον 1ο όμιλο

1. Ολλανδία  5-1, 7
2. Σενεγάλη 5-4, 6
3. Εκουαδόρ 4-3, 4
4. Κατάρ  1-7, 0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected