Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Κάζο όπως το 2018 για τη Γερμανία, έμεινε εκτός της νοκ άουτ φάσης! (vid)

Τελικά ο Λίνεκερ δεν έχει πάντα δίκιο, όταν έλεγε πως παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος νικούν οι Γερμανοί. Δεν μπορεί να γίνεται πάντα και το κακό για τη Νασιονάλμανσαφτ είναι πως το παθαίνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, η Γερμανία μένει εκτός της νοκ άουτ φάσης και αυτό οφείλεται βεβαίως και στη σπουδαία ανατροπή της Ιαπωνίας κόντρα στην Ισπανία.

Η νίκη επί της Κόστα Ρίκα με 4-2 δεν είχε το παραμικρό αντίκρισμα για την ομάδα του Τόμας Φλικ. Οι μόνοι που την πανηγύρισαν ήταν οι Ισπανοί που χάρη στην ανατροπή πήραν εισιτήριο πρόκρισης παρά την ήττα από την Ιαπωνία. Ένα τρελό σενάριο που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει…

Τα πράγματα για τους Γερμανούς ήταν ξεκάθαρα στο μυαλό τους. Έπρεπε να κερδίσουν την Κόστα Ρίκα με όσο δυνατόν περισσότερα γκολ, προκειμένου να προκρίνονται με τα περισσότερα σενάρια. Και με αυτή τη λογική μπήκαν. Να πατήσουν, να λιώσουν, να κονιορτοποιήσουν τον αντίπαλο, που στο πρώτο τέταρτο βίωσε έναν πραγματικό εφιάλτη, που ξύπνησε μνήμες από το πρόσφατο 7-0 από την Ισπανία.

Κι όμως, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Τα νέα από το άλλο ματς «πάγωσαν» τους Γερμανούς, που μάθαιναν ότι σε χρόνο ρεκόρ οι Ιάπωνες είχαν γυρίσει το ματς με την Ισπανία, κάτι που σήμαινε ότι η νασιονάλμανσαφτ δεν είχε πια την κατάσταση στα χέρια της. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο κακό που δεν μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο!

Η Γερμανία σταμάτησε να παίζει και στην πρώτη καλή κατεβασιά της, η Κόστα Ρίκα βρήκε γκολ ισοφάρισης. Ο Νόιερ είχε απάντηση στην κεφαλιά του Κάμπελ, όμως ο Γέλτσιν Τεχέδα με το πρώτο του γκολ στην Εθνική μετά από 75 διεθνείς συμμετοχές έκανε το 1-1 (58’).

Η τρέλα όμως μόλις είχε αρχίσει. Από το 60ό ως το 66ο λεπτό, οι Γερμανοί είχαν τρία δοκάρια (!), δύο με εκπληκτικά σουτ του Μουσιάλα (60’, 66’) κι άλλο ένα ενδιάμεσα με τον Ρούντιγκερ (63’)!

Το ακόμα πιο τρελό; Στην επόμενη φορά που οι Κοσταρικανοί επισκέφτηκαν την εστία του Νόιερ έκαναν το 2-1 με τον Βάργκας (70’) σε μία φάση γεμάτη καραμπόλες και κωμικές αντιδράσεις της γερμανικής άμυνας!

Σε εκείνο το σημείο, η Κόστα Ρίκα και η Ιαπωνία ήταν οι ομάδες που έπαιρναν εισιτήρια πρόκρισης, όμως μία ακόμα ανατροπή ήρθε άμεσα. Ο Χάβερτς έκανε το 2-2 (73’), γκολ με το οποίο η Ισπανία έπαιρνε ξανά εισιτήριο για τους «16», όχι όμως και η ομάδα του Φλικ.

Η ομάδα του Λουίς Σουάρες βγήκε μαζικά μπροστά για να βρει νέο γκολ πρόκρισης, όμως άφησε πίσω τεράστιους χώρους. Ο Νάβας έκανε την απόκρουση της διοργάνωσης σε εξ’ επαφής σουτ του Φίλκρουγκ, όμως η ενέργεια του παιχνιδιού είχε γυρίσει για τα καλά.

Ο Χάβερτς αξιοποίησε σέντρα ακριβείας του Γκνάμπρι για το 3-2 (85’), ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φίλκρουγκ πέτυχε και τέταρτο γκολ για την Γερμανία.

Μόνο που όλα αυτά ήταν μάταια. Το δώρο που περίμεναν από τους Ισπανούς δεν ήρθε ποτέ, και η Γερμανία για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ αποχαιρετά από την φάση των ομίλων σε ένα ακόμα φιάσκο τεραστίων διαστάσεων.

Συνθέσεις

Κόστα Ρίκα (Λουίς Φερνάντο Γκουζμάν): Νάβας, Φούλερ (74’ Μπένετ), Γουόστον, Ντουάρτε, Βάργκας, Οβιέδο, Τεχέδα, Μπόρχες, Αγκιλέρα (46’ Σάλας), Κάμπελ, Βενέγκας (74’ Ματαρίτα).

Γερμανία (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Ράουμ (67’ Γκέτσε), Γκιντογάν (55’ Φίλκρουγκ), Γκορέτσκα (46’ Κλόστερμαν), Μουσιάλα, Σανέ, Γκνάμπρι, Μίλερ (66’ Χάβερτς).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected