Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Η Ιαπωνία των μεγάλων ανατροπών νίκησε την Ισπανία και πέταξε εκτός Μουντιάλ τη Γερμανία! (vid)

Στην Ιαπωνία η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ταχύτατη. Η Εθνική ομάδα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Η τρομερή ομάδα του Χάιμε Μοριγιάσου βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο από την Ισπανία, χάρη στο γκολ του Αλβάρο Μοράτα, όμως αυτό ουσιαστικά αποτέλεσε την…αφορμή να κάνουν την επική ανατροπή, όπως το έπραξαν και με τη Γερμανία την πρώτη αγωνιστική.

Μεγάλη βραδιά για το ποδόσφαιρο της Ιαπωνίας, που πανηγυρίζει την πρωτιά στον 5ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει στα νοκ άουτ την Κροατία, την ώρα που οι φούριας ρόχας θα αγωνιστούν κόντρα στο Μαρόκο.

Οι Ασιάτες προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να κάνουν κάτι καλό επιθετικά αλλά δεν τα κατάφεραν, σε αντίθεση με τους Ίβηρες που δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο γκολ… Στο 11′ ο Αθπιλικουέτα σέντραρε από δεξιά και ο Μοράτα με κεφαλιά έκανε εύκολα το 0-1, σκοράροντας σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήλεγξε σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι και έδινε τον ρυθμό που ήθελε, απειλώντας και στο 23′ ξανά με τον Μοράτα μετά την κάθετη του Γκάβι. Γενικά το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά εύκολο για την Ισπανία, η οποία δεν ένιωσε κάποια απειλή και παράλληλα έβλεπε ότι αν ανέβαζε λίγο στροφές, εύκολα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στην άμυνα της Ιαπωνίας.

Το φιλμ

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς πήγε όπως… αναμενόταν. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν τη μπάλα, δημιουργούσαν ευκαιρίες και οι Ιάπωνες προσπαθούσαν να πιέσουν και να «χτυπήσουν» με την ταχύτητα τους. Η Ισπανία άνοιξε το σκορ στο 11′, όταν ο Αθπιλικουέτα έβγαλε σέντρα – ξυραφιά από τα δεξιά, ο Μοράτα έκανε καρφωτή κεφαλιά και έκανε το 1-0 με το τρίτο του γκολ στο τουρνουά και 30ο με το εθνόσημο.

Η Φούρια Ρόχα απείλησε ξανά στο 23′. Κάθετη του Γκάβι, ο Μοράτα προσπάθησε να τελειώσει τη φάση με προβολή, μπλόκαρε ο Γκόντα. Οι Ιάπωνες έστειλαν το… μήνυμα τους από το πρώτο μέρος. Στο 35′ ο Μαέντα πίεσε τον Σιμόν που πήγε να ντριμπλάρει, του έφυγε η μπάλα αλλά πρόλαβε και απομάκρυνε και στο 36′ ο Καμάντα σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τόρες.

Η Ιαπωνία έκανε ένα… ονειρικό πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος και γύρισε το ματς. O Nτοάν πέρασε αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους και στο 48′ βρήκε δίχτυα όπως είχε κάνει και κόντρα στους Γερμανούς με δυνατό σουτ και στο 53′ ο Τανάκα έκανε το 2-1 εξ επαφής μετά από γύρισμα του Μιτόμα.

Η Ισπανία έμοιαζε αποσβολωμένη από την ανατροπή και το σοκ έγινε μεγαλύτερο όταν η Κόστα Ρίκα άρχιζε τη δική της προσπάθεια ανατροπής απέναντι στη Γερμανία. Μάλιστα, για λίγα λεπτά οι Ισπανοί υποχώρησαν στη 2η θέση, μέχρι οι Γερμανοί να ισοφαρίσουν σε 2-2 στο 73ο λεπτό.

Ο Λουίς Ενρίκε έριξε στη μάχη τους Τόρες και Ασένσιο αρχικά και τον Άνσου Φάτι στη συνέχεια, όμως η Ισπανία απέτυχε να ξαναβρεί τα πατήματά της. Η κυκλοφορία στο γήπεδο της Ιαπωνίας ήταν ανούσια, οι τελικές χωρίς τύχη και η λύτρωση έφτασε από το άλλο γήπεδο, όταν η Γερμανία έκανε ανατροπή στην ανατροπή και πήρε τη νίκη

Συνθέσεις

Ιαπωνία (Χάιμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Ικατούρα, Γιοσίντα, Τανιγκούτσι, Ίτο, Μορίτα, Τανάκα (87′ Εντό), Ναγκατόμο (46′ Μιτόμα), Καμάντα (69′ Τομιγιάσου), Μαέντα (62′ Ασάνο), Κούμπο (46′ Ντοάν).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε) : Σιμόν, Αθπιλικουέτα (46′ Καρβαχάλ), Ρόδρι, Π. Τόρες, Μπαλντέ (68′ Άλμπα), Γκάβι (68′ Ανσού Φατί), Μπουσκέτς, Πέδρι, Γουίλιαμς (57′ Φεράν Τόρες), Μοράτα (57′ Ασένσιο), Όλμο.

Η τελική βαθμολογία στον 5ο όμιλο

1. Ιαπωνία 4-3, 6
2. Ισπανία 9-3, 4
3. Γερμανία 6-5, 4
4. Κόστα Ρίκα 3-11, 3

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected