Κατηγορίες
Super League 1

Δείγμα θετικό για την ΑΕΚ, 2-0 τη Σερένγκ στην Ολλανδία (+vid με στιγμιότυπα)

Με νίκη, γκολ και θέαμα συνδυάστηκε το φιλικό που ολοκλήρωσε τη χειμερινή προετοιμασία της ΑΕΚ στο Burgh Haamstede της Ολλανδίας, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν της βελγικής Σερένγκ με 2-0.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη σχεδόν τη διάρκειά του, έχοντας μάλιστα ένα… καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι, αλλά και σημαντικές ευκαιρίες.

Το σκορ άνοιξε στο 13΄ ο Σέρχιο Αραούχο, ενώ στο 20’ ο Γεράσιμος Μήτογλου έκανε το 2-0. Συμμετοχή και στα δύο τέρματα είχε ο Πάολο Φερνάντες, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και είχε συνολικά πολύ καλή απόδοση.

To φιλμ

Με τον Πάολο Φερνάντες να είναι ιδιαίτερα δραστήριος, λοιπόν, η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 στο 20’. Στο 8’ ατομική ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία και αριστερό πλασέ από πλάγια δεξιά, έπειτα από μπαλιά του Πάολο Φερνάντες, έφυγε άουτ.

Στο 13′ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σέντραρε με το αριστερό από δεξιά, δεν απομάκρυναν οι Βέλγοι και ο Σέρχιο Αραούχο με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 20’ από νέα σέντρα αυτή τη φορά από δεξιά του Φερνάντες, ο Μουκουντί δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, η μπάλα στρώθηκε στον  Μήτογλου κι αυτός από κοντά εκτέλεσε για το 2-0.

Στο 21’ ωραίος συνδυασμός της ΑΕΚ, ο Ρότα δεν κατάφερε να πετύχει το 3-0. Στο 22’ κεφαλιά του Μουκουντί κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 31’ Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, κεφαλιά ο Γκαρσία, απομακρύνθηκε στη γραμμή. Στο 36’ από κάθετη του Μάνταλου βγήκε τετ α τετ ο Σιντιμπέ, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Στο 43’ δημιουργήθηκε σύρραξη, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Αραούχο στον Μπερνιέ. Έπεσαν πάνω στον Αργεντινό για εξηγήσεις πολλοί αντίπαλοι και υπήρξαν αψιμαχίες, ενώ ο τεχνικός της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα ήταν έξαλλος με τον διαιτητή.

Στο 48’ ωραίο πάτημα του Φαν Βέερτ στον Αραούχο, όμως, το σουτ του Αργεντινού έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 58’ απευθείας εκτέλεση από τον Κονσεϊσάο, έσωσε ο Στάνκοβιτς κι αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία της Σερένγκ στο ματς. Στο 62’ φάουλ του Βάγκνερ, απέκρουσε και πάλι ο Στάνκοβιτς.

Στο 74’ ο Μήτογλου έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έδωσε στον Αραούχο, αυτός σούταρε, αλλά έχασε την ισορροπία του κι έδωσε τη δυνατότητα στον Εντιαγέ να αντιδράσει.

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (46’ Στάνκοβιτς), Ρότα (65’ Ραντόνια), Μήτογλου, Μουκουντί (46’ Τζαβέλλας, 65’ Ντάικο), Σιντιμπέ (65’ Παρράς), Γιόνσον (65’ Μουστακόπουλος), Φράνσον, Φερνάντες (65’ Κοσίδης), Αραούχο, Μάνταλος, Γκαρσία (46’ Φαν Βέερτ).

Σερένγκ: Γκαλιέ, Σιλά, Οπαρέ, Εμπόβ, Μανσονί, Εμβουέ, Κάτσμπαχ, Ποατί, Μπερνιέ, Βάγκνερ, Ελισόρ. Έπαξαν και οι Εντιαγέ, Κονσεϊσαο, Λασαϊνί, Σισοκό, Αμπαντά, Μπουντσούκοφ, Τρεμουλέ, Ιφονί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected