Διάφορα

Ντράπηκε και η ντροπή : Γυναίκα στους Παξούς έπαθε εγκεφαλικό και πέθανε λόγω αδυναμίας μεταφοράς της!

Δεν τα κατάφερε τελικά η 60χρονη γυναίκα η οποία υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο το μεσημέρι του Σαββάτου στους Παξούς, καθώς δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη μεταφορά της στην ηπειρωτική Ελλάδα με σκάφος του λιμενικού εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τελικά η γυναίκα μεταφέρθηκε με μικρό ιδιωτικό ταχύπλοο στο λιμάνι της Πλαταριάς, όπου εκεί την περίμενε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όμως πέθανε κατά τη διαδρομή.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική για την αδυναμία που επέδειξαν οι κρατικές αρχές να βρουν τρόπο να μεταφερθεί η άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο.

Επισήμανε μάλιστα δεν είναι δικαιολογία οι κακές καιρικές συνθήκες όταν τελικά ένα ιδιωτικό σκάφος 5 μέτρων μήκους μπόρεσε να κάνει τη διαδρομή όμως ήδη η καθυστέρηση ήταν μεγάλη…

Μια γυναίκα λοιπόν έχασε την ζωή της γιατί ήταν αδύνατο να λάβει την ιατρική περίθαλψη που έπρεπε με βάση την κατάστασή της- κι όλα αυτά, εν έτει 2022 σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Το ακόμα πιο τρομακτικό στην όλη υπόθεση; Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως αυτή ήταν η ακροτελεύτια φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, μιας και, κατ’ ουσίαν, οι βαριά ασθενείς σε πολλές περιοχές πέραν των αστικών κέντρων εξαρτώνται αποκλειστικά από τις διαθέσεις του καιρού.

Έχει λιακάδα; Βελτιώνονται οι πιθανότητές σου να επιβιώσεις.

Βρέχει, φυσάει, έχει καταιγίδες; Λυπούμαστε, ατυχήσατε.

Αδιανόητο, πραγματικά, και όμως ελληνικό…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected