Ποδόσφαιρο Κόσμος

Qatar 2022 : Πιο αποφασισμένoι από ποτέ Αργεντινή και Μέσι, “σκόρπισαν” την Κροατία! (vid)

Σε μεγάλη βραδιά ο Μέσι, σε μεγάλη βραδιά η Αργεντινή και όλα ήταν τέλεια!

Με τον σούπερ σταρ της αλμπισελέστε να κάνει «μαγικά» και τον Άλβαρες να «εκτελεί» τους Κροάτες, η Αργεντινή επικράτησε με 3-0 της φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ και περιμένει να μάθει αν αντίπαλός της στον μεγάλο τελικό της Κυριακής θα είναι η Γαλλία ή το Μαρόκο.

Και μην ξεχνάμε, έτσι; Για να πάρει επιτέλους ο Μέσι το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη μυθική συλλογή του και να λυτρωθεί εκείνος κι οι συμπατριώτες του. Και για να το αφιερώσει στον «Θεό» Ντιέγκο που σίγουρα παρακολουθεί από ψηλά…

Το φιλμ

Το ξεκίνημα του αγώνα πάντως δεν προϊδέαζε για μια άνετη νίκη – πρόκριση της Αργεντινής. Σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο ημίωρο άλλωστε ο ημιτελικός κινήθηκε στην ισορροπία, με μοιρασμένη κατοχή μπάλας, χαμηλό τέμπο και… μηδαμινές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ των δυο ομάδων. Μια στιγμή αδράνειας ωστόσο αρκούσε για να κάνει τη διαφορά.

Έπειτα από αβίαστο λάθος των Κροατών στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Έντσο Φερνάντες εμβόλισε την άμυνα με απίθανη βαθιά μπαλιά προς τον Άλβαρες, ο οποίος στη συνέχεια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Λιβάκοβιτς (34′)! Ο Ορσάτο έδειξε κατευθείαν την άσπρη βούλα και ο Λιονέλ Μέσι ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για να ξεπεράσει τον Μπατιστούτα με 11 γκολ και να ανακηρυχθεί ως ο νέος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Αλμπισελέστε!

Το γκολ έδωσε πνοή στους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι πριν καν προλάβει να κάτσει η σκόνη έφτασαν στο 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άλβαρες ξεκίνησε κούρσα πίσω από τη γραμμή του κέντρου και αφού σμπαράλιασε την αντίπαλη άμυνα με τη βοήθεια της κόντρας, νίκησε τον Λιβάκοβιτς για να χαλυβδώσει το προβάδισμα (39΄).

Αν δεν ήταν μάλιστα ο γκολκίπερ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Αργεντινή θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ πριν από το ημίχρονο, όμως ο 27χρονος έδειξε σπουδαία reflex σε σκαστή κεφαλιά του Μακ Άλιστερ (41′).

Ο Ντάλιτς έριξε τους Νίκολα Βλάσιτς και Μίσλαβ Όρσιτς στην ανάπαυλα και στο 50′ τον Μπρούνο Πέτκοβιτς, όμως οι τρεις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές δεν τον δικαίωσαν, αφού το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να προκαλέσουν μία αναμπουμπούλα έπειτα από γέμισμα στην περιοχή του Εμιλιάνο Μαρτίνες, αλλά όχι κάποια καθαρή τελική.

Η Αργεντινή έμοιαζε πιο πιθανό να πετύχει το τρίτο γκολ του αγώνα, με τον Άλβαρες αεικίνητο και τον Μέσι να μην σταματά να κάνει εφορμήσεις στη μεγάλη περιοχή της Κροατίας. Σε μία τέτοια περίπτωση από τα αριστερά ο Λιβάκοβιτς που είπε “όχι”, σε μία αντίστοιχη από τα δεξιά, απέφυγε δύο φορές τον Γιόσκο Γκβάρντιολ και έδωσε ασίστ στον Άλβαρες για το 3-0 στο 69′.

Όλα είχαν κριθεί, αφού η Κροατία δεν θύμιζε εκείνη τη μαχητική ομάδα που οδήγησε τα οκτώ από τα προηγούμενα εννέα νοκ άουτ παιχνίδια της σε μεγάλη διοργάνωση στην παράταση. Η κόπωση ήταν εμφανής, ο Ματέο Κόβατσιτς ήταν ο μοναδικός παίκτης που διασώθηκε από τους Κροάτες, που δεν είχαν αντοχή για να κυνηγήσουν κάτι από το παιχνίδι. Η Αργεντινή είχε γυρίσει τη διάταξη σε 3-5-2, έπαιζε με τον Πάουλο Ντιμπάλα για πρώτη φορά στην ενδεκάδα και ήταν αυτή που πλησίασε σε νέο γκολ, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ντανιέλε Ορσάτο να τη στείλει στον τελικό της Κυριακής.

Συνθέσεις

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (86΄Φόιθ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Παρέδες (62΄Μαρτίνες), Φερνάντες, Ντε Πολ (74΄Παλάσιος), Μακ Άλιστερ (86΄Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74΄Ντιμπάλα)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46΄Όρσιτς), Μπρόζοβιτς (50΄Πέτκοβιτς), Κόβασιτς, Μόντριτς (81΄Μάγιερ), Πάσαλιτς (46΄Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72΄Λιβάγια)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected