Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Συνέχισε από εκεί που το άφησε ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον Βόλο

Με τρία γκολ σε διάστημα 20 λεπτών, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του Βόλου και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Παρά τη διακοπή ενός μήνα για το Μουντιάλ, ο Παναθηναϊκός γύρισε στις επίσημες υποχρεώσεις φορτσάτος και με τους Σλοβένους του να κάνουν πράγματα και θαύματα νίκησε στη Λεωφόρο 3-0 τον Βόλο και ουσιαστικά κρατάει το εισιτήριο τα προημιτελικά του Κυπέλλου στα χέρια του. Εκεί όπου αν δεν συμβούν τρελές καταστάσεις θα είναι και ο ΠΑΟΚ για δύο μεγάλες μάχες.

Ο Σπόραρ ήταν αυτός στο τέλος του πρώτου μέρους που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη και ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο οι συμπατριώτες του Τσέριν και Βέρμπιτς, ώστε με δύο γκολάρες να βάλουν τέλος στην υπόθεση πρόκρισης. Μία πέρα για πέρα σλοβένικη υπογραφή, αν και πάλι όλη η ομάδα ήταν εξαιρετική.

To φιλμ

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή είχε τον έλεγχο και στο 8’ άγγιξε το γκολ. Πάσα του Κώτσιρα στον Βέρμπιτς, αυτός στον Σπόραρ που εκτέλεσε κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Κότνικ. Στο 9’ κόρνερ του Μπερνάρ, κεφαλιά του Βέρμπιτς απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κότνικ.

Στο 12’ δεξί μακρινό σουτ του Μεσκίδα κατέληξε άουτ, ενώ στο 21’ δεξί διαγώνιο σουτ του Κώτσιρα απέκρουσε ο Κότνικ.

Στο 22’ αριστερό σουτ του Βέρμπιτς εντός περιοχής, το σταμάτησε με τα πόδια ο Κότνικ.

Στο 33’ δεξί σουτ εντός περιοχής του Άλχο, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στην καλύτερη φάση των φιλοξενούμενων.

Στο 38’ φάουλ του Μπερνάρ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 42′ ο Κότνικ σταμάτησε ξανά τον Παλάσιος.

Στο 45’+1’ αριστερό σουτ του Παλάσιος κόντραρε στο σώμα του Πίρινεν και στο 45’+3’ έγινε το 1-0. Σέντρα του Μπερνάρ από δεξιά, ο Βέρμπιτς βρήκε ελαφρά τη μπάλα με το κεφάλι και ο Σπόραρ με προβολή άνοιξε το σκορ.

Το 1-0 σε καίριο χρονικό σημείο έδωσε φτερά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέταγε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 52’ σουτ του Νοκέρ απέκρουσε ο Λοντίγκιν κι αφού δεν έγινε το 1-1, πήρε μπρος το «τριφύλλι».

Στο 53’ προβολή του Βέρμπιτς μπλόκαρε ο Κότνικ και στο 54’ έγινε το 2-0. Γύρισμα του Χουάνκαρ, πάσα του Κώτσιρα στον Τσέριν κι αυτός με δεξί φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότνικ.

Στο 59’ τρομερό αριστερό σουτ του Βέρμπιτς εκτός περιοχής, η μπάλα κατευθύνθηκε στη δεξιά γωνία του Κότνικ για το 3-0!

Σ’ εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός έσβησε τις μηχανές και διαχειρίστηκε το σκορ, προσέχοντας να αποφύγει και τραυματισμούς.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (84′ Σάντσες), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ (65’ Κουρμπέλης), Τσέριν, Παλάσιος (84′ Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (68’ Σαβιέρ), Μπερνάρ, Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης).

ΝΠΣ Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Σιέλης, Ουές (72’ Τάχατος), Μπαριέντος (72’ Μεταξάς), Μεσκίδα (66’ Ματίγια), Νοκέρ (66’ Φερνάντεζ), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (80’ Κούτσιας).

Το πανόραμα των πρώτων αγώνων

Τετάρτη 14/12

Απόλλων Παραλιμνίου – ΑΟ Αγίου Νικολάου  2-2
Καλαμάτα – ΠΑΟΚ  0-2
Λαμία – Καλλιθέα  1-1

Πέμπτη 15/12

Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος  3-0
Ολυμπιακός – Ατρόμητος (19.30)
ΠΑΕ Κηφισιά – ΑΕΚ (21.30)

Παρασκευή 16/12

Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου (14.00)
Λεβαδειακός – Άρης (16.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected