Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Κλήρωσε η χριστουγεννιάτικη φορολοταρία – Ποιοι κέρδισαν 100.000€

Πραγματοποιήθηκε και επισήμως, σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, η κλήρωση της «σούπερ» Χριστουγεννιάτικης φορολοταρίας της ΑΑΔΕ, η οποία κλήρωσε το μεγάλο ποσό των 100.000 ευρώ σε 12 «υπερτυχερούς» που πραγματοποίησαν αγορές μέσω κάρτα το 2022.

Αναλυτικά τα ποσά της «σούπερ» φορολοταρίας:

  • 12 φορολογούμενοι, οι οποίοι θα κερδίσουν από 100.000€ ο καθένας
  • Οι λαχνοί που θα εισαχθούν προς κλήρωση αφορούν την περίοδο Φεβρουάριος – Δεκέμβριος 2022.
  • Τυχεροί λαχνοί που θα κερδίσουν από 1.000€

Ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το ύψος του ποσού που παρέμεινε αδιάθετο στις προηγούμενες μηνιαίες κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Φεβρουάριος – Αύγουστος 2022.

Οι εξαιρέσεις:

  • Από τη σούπερ κλήρωση εξαιρούνται όσοι έχουν ήδη κερδίσει 50.000 ευρώ στη μηνιαία κλήρωση.
  • Υπενθυμίζεται ότι κάθε μήνα 1 τυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ, 5 κερδίζουν 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5.000 ευρώ και 500 φορολογούμενοι από 1.000 ευρώ.
  • Για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμών λογίζεται ένας λαχνός.
  • Το ανώτατο ύψος συναλλαγών έχει οριστεί στα 10.000 ευρώ ανά συμμετέχοντα.

Πότε αυξάνονται οι λαχνοί της κλήρωσης:

Το ποσό που καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο ξεπερνά το 30%, 50%, 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οπότε οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται.

Πολίτες έχουν ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, μικρότερο από 1.000 ευρώ αλλά και όσοι δεν είναι υπόχρεοι στην υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, τότε ο αριθμός των λαχνών διπλασιάζεται για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση ανάλογα με το ποσοστό του μηνιαίου εισοδήματος καταναλώνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενοι της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις. Ως μηνιαίο εισόδημα νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσης και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.

Υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα, οπότε και οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50%.

Τα ποσά του κάθε τυχερού πιστώνονται στο λογαριασμό που έχει δηλώσει ο φορολογούμενος ή θα δηλώσει για το σκοπό αυτό στο myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο θα πρέπει να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Οι πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, έχουν περιθώριο 3 μηνών, από την επόμενη ημέρα διεξαγωγής της κλήρωσης, για να δηλώσουν τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το ποσό που κέρδισαν μέσω της φορολοταρίας.

Πώς θα λάβουν τα χρήματα οι τυχεροί

Η εξόφληση των χρηματικών επάθλων πιστώνεται στο λογαριασμό πληρωμών που έχει δηλώσει ή θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για το σκοπό αυτό στο myAADE της ΑΑΔΕ, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζεται ως δικαιούχος.

Στους πολίτες που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία 3 μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο.

Η πίστωση του ποσού στην περίπτωση αυτή γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.

Μπορείτε να δείτε αν είστε ένας από τους σούπερ τυχερούς της φορολοταρίας στο σύνδεσμο της ΑΑΔΕ εδώ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected