Κατηγορίες
Αθλήματα

Υπερπρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, 3-1 τον ΠΑΟΚ

Με έναν συγκλονιστικό Φερνάντο Ερνάντες που πέτυχε 26 πόντους ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 σετ τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο στον τελικό του Σούπερ Καπ και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της σεζόν!

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του ματς καθώς συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τον απρόσμενο θάνατο του θρυλικού Νίκου Σαμαρά.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ζήση ως λίμπερο, τον Γιάκομπσεν στην πάσα, ακραίους τους Κόβαρ και Φράγκο, κεντρικούς τους Ρανγκέλ και Πετρέα και διαγώνιο τον Ερνάντεζ.

Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα για το «τριφύλλι» (5-3) βρήκε τον ΠΑΟΚ σε ετοιμότητα που πολύ γρήγορά ισοφάρισε (5-5).Ο Ερνάντεζ είχε ξεκινήσει «ζεστός» και ο Κουβανός οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 12-10, όμως παρά τα πολλά λάθη στο σερβίς, ο «δικέφαλος» χάρη στο μπλοκ του μπόρεσε να ισοφαρίσει και πάλι σε 15-15. Ο Φράγκος ήταν αυτός που με μπλοκ άουτ «έγραψε» λίγο αργότερα το 20-18, δίνοντας έτσι και πάλι το προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους την ώρα που το πρώτο σετ περνούσε στην τελική του ευθεία. Οι «πράσινοι» ήταν καταπληκτικοί στο τελείωμα του σετ, ο Ερνάντεζ με άσσο έκανε το 22-18, ο Κόβαρ έβγαλε τρομερή άμυνα για να έρθει το 24-19 και λίγο αργότερα διαμορφώθηκε το 25-20, που έδωσε το πρώτο σετ στον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προηγήθηκε με 4-6, αλλά ο Ερνάντεζ είχε πάρει την επίθεση του Παναθηναϊκού επ’ ώμου και ισοφάρισε σε 6-6. Κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση των «πράσινων» έδωσαν την ευκαιρία στους τυπικά φιλοξενούμενους να προσπεράσουν με 9-12, ύστερα από άουτ χτύπημα του Φράγκου. Το «τριφύλλι» εκτός από τα λάθη του είδε και την τύχη να του γυρίζει στην πλάτη, καθώς με άσσο του Βαν Ντεν Ντρις, αφού η μπάλα άλλαξε πορεία στο φιλέ, έγινε το 12-16, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος να καλέσει τάιμ άουτ. Το 15-20 έδινε σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του δεύτερου σετ, αλλά οι Κόβαρ και Ερνάντεζ σήμαναν την αντεπίθεση και σε συνδυασμό με ένα λάθος του Ράπτη που ακούμπησε το φιλέ, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 21-22. Με το σκορ στο 23-24, ο Παναθηναϊκός έβγαλε τρομερές άμυνες σε τρεις ισάριθμες επιθέσεις του ΠΑΟΚ και ο Φράγκος σε κόντρα μπάλα ισοφάρισε σε 24-24! Το προβάδισμα άλλαξε πολλές φορές χέρια από κει και μετά, αλλά στις λεπτομέρειες ο ΠΑΟΚ με32-34, πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος στο τρίτο σετ και με μπλοκ του Κόβαρ στον Ντεν Ντρις προηγήθηκε με 7-4. Οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι τα χαμένα σερβίς του ΠΑΟΚ, τις κακές επιλογές του «δικεφάλου» στην επίθεση, αλλά και τον εκνευρισμό που είχε ο αντίπαλός τους, μεγάλωσαν το προβάδισμα σε 14-9, το οποίο στη συνέχεια έγινε 17-11. Με μεγάλη ευκολία το «τριφύλλι» διαμόρφωσε το 20-14 και στη συνέχεια τελείωσε το σετ με 25-20, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 στα σετ.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ στο τέταρτο σετ (6-6), αλλά κάποιες διαμαρτυρίες των «πρασίνων» προς το διαιτητή μετά από πόντο του ΠΑΟΚ, συνέβαλαν στο να διαμορφωθεί το 6-9. Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε έχοντας πάντα κορυφαίο τον Ερνάντεζ, αλλά ο Ρανγκέλ με δύο σημαντικούς πόντους έφερε το ματς στα ίσια 13-13, αναγκάζοντας τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να καλέσει τάιμ αουτ. Το «τριφύλλι» πιέζοντας από το σερβίς και παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις στην επίθεση προσπέρασε με 18-16 και αργότερα με 20-17 ύστερα από μονό μπλοκ του Ερνάντεζ. Με το σκορ στο 21-17, ο ΠΑΟΚ έτρεξε σερί 3-0 μειώνοντας σε 21-20, αφού η είσοδος του Τακουρίδη βοήθησε το «δικέφαλο». Ο Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, ο Παναθηναϊκός ηρέμησε και ο Ερνάντεζ με ένα μπλοκ-άουτ και έναν άσσο έκανε το 23-20. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και διαμορφώνοντας το 25-22, έκανε το 3-1 στα σετ και πήρε το Super Cup.

Τα σετ: 3-1 (25-20, 32-34, 25-20, 25-22)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected