Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη νίκη-πρόκριση για Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ παίζοντας εξαιρετικό τένις κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νο111 του κόσμου Ρέκα Λούκα Γιάνι επικρατώντας με 6-1, 6-0 για τον 1ο προκριματικό γύρο του Australian Open σημειώνοντας παράλληλα των πρώτη νίκη καριέρας στη διοργάνωση!

Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε 73 λεπτά για να φτάσει στην πρώτη νίκη της στο Australian Open, αλλά και στον 2ο προκριματικό γύρο, δείχνοντας από τη μία συνέπεια στο service, αλλά και έχοντας ουσία στο παιχνίδι της αποφεύγοντας τα πολλά αβίαστα λάθη (17).

Όπως αναφέρει το Tennis24, από την άλλη εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της αντιπάλου της (32), ενώ έδειξε ψυχραιμία, επιμονή και υπομονή σε σημεία που θα μπορούσαν να βάλουν μέσα στο παιχνίδι την τενίστρια από την Ουγγαρία. 

Η Παπαμιχαήλ είχε και εξαιρετική παρουσία στο φιλέ κερδίζοντας το 75% των πόντων που διεκδίκησε, ενώ παράλληλα…αναχαίτισε τις περισσότερες προσπάθειες της Γιάνι που κέρδισε μόλις τους 9 από τους 21 πόντους που διεκδίκησε. 

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν αρκετά επιβλητικό για την Ελληνίδα τενίστρια η οποία κατέκτησε τα 4 πρώτα games σπάζοντας δύο φορές το service της Γιάνι (4-0). Η τενίστρια από την Ουγγαρία κατάφερε να φτάσει στο πρώτο της-και μοναδικό-κερδισμένο game στο παιχνίδι, σβήνοντας και break-point της Παπαμιχαήλ μειώνοντας σε 4-1. 

Το επόμενο game εκτός από το πιο μεγάλο σε διάρκεια (16 λεπτά) ήταν και το πιο καθοριστικό του set με την Παπαμιχαήλ να φτάνει σ’ ένα τεράστιο hold σβήνοντας 4 break-point της Γιάνι κάνοντας το 5-1, για να κλείσει αμέσως μετά το set με ένα ακόμα break. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Ελληνίδα τενίστρια συνέχιζε να πιέζει το service της Γιάνι, φτάνοντας σε δύο ακόμη break και σε συνδυασμό με τρία hold έκανε το 5-0 δίνοντας ουσιαστικά τέλος στην αναμέτρηση. 

Παρά το 5-0 όμως η Παπαμιχαήλ δεν άφησε τη Γιάνι να πάρει ανάσα ούτε στο τελευταίο (όπως εξελίχθηκε) game του αγώνα που κράτησε 8 λεπτά, με την 29χρονη να το κερδίζει κι αυτό μετά από τρία match-points σφραγίζοντας την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα και Νο153 του κόσμου Όλγα Ντανίλοβιτς η οποία με τη σειρά της επικράτησε της Βραζλιάνας (Νο216), Καρολίνα Άλβεζ με 6-2, 6-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected