Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Όπως ακριβώς στην Ελλάδα : Το πρωτάθλημα Λυκείων στην Ιαπωνία βγάζει ταλέντα, γεμίζει μεγάλα γήπεδα και μεταδίδεται τηλεοπτικά!

Στην Ιαπωνία ένα μεγάλο ποσοστό των ανερχόμενων ταλέντων προέρχεται από τα λύκεια, που έχουν ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης για νέους που τους αρέσει η μπάλα. Σχεδόν το 50% των παικτών της εθνικής έχει βγει από αυτά τα προγράμματα!

Το εθνικό πρωτάθλημα λυκείων της Ιαπωνίας έχει τέτοια απήχηση που όλα τα παιχνίδια της τελικής φάσης διεξάγονται στα μεγαλύτερα γήπεδα της χώρας, μεταδίδονται τηλεοπτικά, προσελκύουν χιλιάδες θεατές και την προσοχή όλων των επαγγελματικών ομάδων που ‘τσιμπάνε’ όσους ξεχωρίζουν. Κάποιοι από τους τοπικούς θρύλους (Νακάτα, Οκαζάκι, Χόντα) έχουν περάσει από αυτό το τουρνουά.

Η τελική φάση περιλαμβάνει 48 σχολεία από όλη τη χώρα που πέρασαν από τα προκριματικά και διεξάγεται τέτοια εποχή που τα σχολεία είναι κλειστά. Στον τελικό που έγινε σήμερα στο Εθνικό Στάδιο στο Τόκιο βρέθηκαν στις κερκίδες 51.000 άνθρωποι!

Σκέψου να είσαι 15-16 ετών, να παίζεις μπάλα με τους φίλους/συμμαθητές σου και να εκπροσωπείς το σχολείο σου σε έναν τελικό που βλέπει σχεδόν όλη η χώρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected