Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πρόκριση με δεύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό

Με ένα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός νίκησε και στον Βόλο, με αποτέλεσμα να προκριθεί στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με σκόρερ τους δύο εκ των τριών Σλοβένων, τους Τσέριν και Σπόραρ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στη Μαγνησία του Βόλου, αυτή τη φορά με 2-0 και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Εκεί θα βρει απέναντι του τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Τούμπα, στις 18 Ιανουαρίου.

Το ζητούμενο για το τριφύλλι ήταν η επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από την ΑΕΚ σε συνδυασμό με την ευκαιρία που έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής ώστε να πάρουν ένα παιχνίδι στα πόδια τους, να βρουν ρυθμό και να δείξουν ετοιμότητα ενόψει της συνέχειας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, έφτασε εύκολα στη νίκη, ενώ είδε τόσο τον Πούχατς να δείχνει καλά στοιχεία και τον Βαγιαννίδη να αρπάζει την ευκαιρία. Στα θετικά και η παρουσία του Ιωαννίδη που είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ αλλά και η επιστροφή του Σπόραρ στα γκολ, με τον Σλοβένο να σκοράρει μετά το πρώτο ματς των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το φιλμ

Απείλησε αρχικά στο 11′ με εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς ενώ στο 16′ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τον Σλοβένο εξτρέμ αλλά το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κότνικ. Ενώ στο 27′ ο Πούχατς βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα του Σάντσες, ο Πολωνός έπιασε το σουτ με τη μία και η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Σλοβένου τερματοφύλακα. Την ίδια ώρα ο Βόλος είχε μόνο ένα σουτ, το επιχείρησε ο Καρτάλης στο 37′ με τη μπάλα να φεύγει αρκετά έξω από την εστία του Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ στο 41′. Ο Ιωαννίδης πρόλαβε τον Ασλανίδη και τον Κότνικ και από πλάγια θέση έκανε το σωστό. Κοντρόλαρε, είδε τις επιλογές που είχε και με υπέροχη πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Τσέριν να ανοίξει το σκορ.

Ο Σλοβένος μέσος πέτυχε το τρίτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, έχοντας σκοράρει μόνο εις βάρος της ομάδας από την Μαγνησία. Γκολ στο πρωτάθλημα, γκολ και στα δύο ματς του Κυπέλλου σε ένα μοναδικό 3 στα 3.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Σπόραρ στο 65′, δίπλα στον Ιωαννίδη και για ένα τέταρτο, μέχρι να βγει ο Έλληνας φορ, ο Παναθηναϊκός έπαιξε 4-4-2, για πρώτη φορά σε ένα παιχνίδι που δεν… καιγόταν για γκολ. Σκέψεις ενόψει της συνέχειας ή όχι, θα το δείξουν τα επόμενα παιχνίδια. Ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε, με τον Βόλο να απειλεί με ένα σουτ του Οζέγκοβιτς που κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν και το ”τριφύλλι” να έχει δύο καλές στιγμές με Σπόραρ και Παλάσιος που δεν βρήκαν στόχο.

Η είσοδος του κεφάτου Μπερνάρντ άλλαξε προς το καλύτερο τους ”πράσινους” και στο 80′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βραζιλιάνου μέσου, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο ο Σπόραρ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-0, ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Συνθέσεις

ΝΠΣ Βόλος (Κώστας Μπράτσος) : Kότνικ, Ουές, Τάχατος, Σιέλης, Ασλανίδης, Μεταξάς (66’ Ντέλετιτς), Καρτάλης, Τσιρίνος (66’ Μπαριέντος), Μεσκίδα, Γκάγκι, Κούτσιας (46’ Οζέγκοβιτς).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Λοντίγκιν, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας (82’ Κουρμπέλης), Πούχατς (75’ Παλάσιος), Πέρεθ (64’ Σπόραρ), Τσόκαϊ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (82’ Κώτσιρας), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (64’ Σπόραρ).

Τρίτη 10/1

Athens Kallithea – Λαμία  1-2 [1-1]
ΠΑΟΚ – Καλαμάτα  2-0 [2-0]

Τετάρτη 11/1

ΑΟ Αγίου Νικολάου – Απόλλων Παραλιμνίου  1-2 παρ [1-1]
Άρης – Λεβαδειακός  1-0 [2-1]
ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός  0-2 [0-3]
ΑΕΚ – ΠΑΕ Κηφισιά (19.00)
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (21.00)

Πέμπτη 12/1

Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός (14.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected