Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πάλεψε ο Απόλλων Παραλιμνίου, “μίλησε” η εμπειρία της Λαμίας

Μια μεγάλη πραγματικά μάχη έδωσε ο Απόλλων Παραλιμνίου στο γήπεδο των Σερρών, στον πρώτο προημιτελικό αγώνα για τον Κύπελλο Ελλάδας.

Η Λαμία, που αγωνίζεται δύο κατηγορίες πιο πάνω και αποτελείται (σαφώς) από πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 και ουσιαστικά “κλείδωσε” την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Τζανδάρης με εξαιρετικό πλασέ έδωσε στο 28′ το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Ελέζι ισοφάρισε για τον Απόλλωνα.

Το…τελειωτικό χτύπημα έδωσε στους ερασιτέχνες του Νίκου Καραμπατάκη ο Τασουλής από τα 11 βήματα, στο 78ο λεπτό.

To φιλμ

Το ματς ξεκίνησε με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και με τη Λαμία κυρίως να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και αν φτιάξει παιχνίδι. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με κάποια στημένα να μεταφέρουν το παιχνίδι στην αντίπαλη εστία. Στο 18′ η κεφαλιά του Γιακουμάκη από τη σέντρα του Ασκόφσκι πέρασε άουτ, ενώ ο Σαράνοφ στο 23′ μπλόκαρε το σουτ του Γιάννη Κουτζαβασίλη. Δύο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Λαμπρόπουλου κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

Οι φιλοξενούμενοι, τελικά, κατάφεραν να κάνουν το 0-1 στην πρώτη ουσιώδη επίσκεψή τους στην αντίπαλη εστία. Από την ωραία κίνηση του Μαρτίνεθ, ο Τζανδάρης έφερε τη μπάλα στο αριστερό και απλό πλάγια αριστερή θέση με το αριστερό του άνοιξε το σκορ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να μην μπορεί να αντιδράσει αν και έπεσε στη δεξιά του γωνία.

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη παραλίγο να κάνουν το 0-2 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο γκολ. Ο Γιακουμάκης, μετά την υπέροχη πάσα του Ντε Βινσέντι, βρέθηκε απέναντι από τον Γκουτζαβασίλη, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να του λέει «όχι» με τα πόδια.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν έχασαν το μυαλό τους, παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους και στο 41′ έγινε το 1-1. Ο Γκέκας με τρομερή κίνηση από τα δεξιά απέφυγε τον Λαμπρόπουλο, σέρβιρε στον Ελέζι κι εκείνος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-1 με τους γηπεδούχους να ξεσπούν – όπως είναι λογικό – σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στ δεύτερο μέρος δεν υπήρχαν πολλές φάσεις. Στο 48′ ένα σουτ του Μαρτίνεθ κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκουτζαβασίλη. Στο 50′,όμως παραλίγο να γίνει το 2-1. Ο Γκέκας απελευθερώθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, πήγε να βρει τον Γεωργιάδη κι ο Λαμπρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ σωτήρια.

Η κίνηση… ματ του Παντελίδη ήταν η είσοδος του Τσιλούλη στο ματς αντί του Ντε Βινσέντι. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός ήταν δραστήριο και μάλιστα στο 61′ είδε το γκολ του να ακυρώνεται επειδή κατέβασε με το χέρι. Στο 67′ ο Γκουτζαβασίλης έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τη μπάλα και στο 77′ τελικά ο Τσιλούλης σκόραρε.

Ο Βασιλαντονόπουλος ανατράπηκε από τον Τσομαχασβίλι που έχασε την ισορροπία του κι ο Τσιλούλης από την άσπρη βούλα έκανε το 2-1 για τη Λαμία!

Συνθέσεις

Απόλλων Παραλιμνίου (Νίκος Καραμπετάκης) : Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Τσομαχασβίλι, Κουτζαβασίλης Γ., Τζελίδης, Γκούμας, Γεωργιάδης (69′ Πέτρου), Καρυοφύλλης (76′ Καρατλίδης), Γκέκας, Ελέζι, Τζαμπέγια (90′ Κωνσταντινίδης)

Λαμία (Σάββας Παντελίδης) : Σαράνοφ, Σιμόν (59′ Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αμπαντά (59′ Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73′ Μπάμπης), Ντε Βινσέντι (58′ Τσιλούλης), Ρούμπεν (69′ Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών :

Τετάρτη 18/1

Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία  1-2
ΑΕΚ – Πανσερραϊκός (17.30)
Ολυμπιακός – Άρης (19.00)
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (20.30)

φωτ. lamiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected