Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Σημαντικό πρόβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Τάισον

“Πάρτι” πρόκρισης στήθηκε στην Τούμπα απόψε, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει σημαντικό προβάδισμα χάρη στο 2-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε σε πολύ καλή μέρα τη μεσοεπιθετική του γραμμή και παίζοντας έξυπνα τακτικά, “εγκλώβισε” τα ατού των “πρασίνων” και έφτασαν αρκετές φορές με αξιώσεις στα καρέ του Λοντίγκιν.

Ο Μπράντον Τόμας, που ξεκίνησε βασικός όπως και σε όλα τα ματς Κυπέλλου, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βαγιαννίδη και άνοιξε το σκορ στο 52ο λεπτό, με τον Τάισον, στη δεύτερη μόλις επαφή του με τη μπάλα να παίρνει την ασίστ του Ολιβέιρα και να κάνει στο 72′ (λίγο μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο) το τελικό όπως αποδείχτηκε 2-0.

Οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες τους σε σχέση με τα ματς που είχαν προηγηθεί κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα για το πρωτάθλημα.

Ο Λουτσέσκου είχε στην εστία τον Κοτάρσκι με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο έπαιξαν οι Αουγκούστο και Ντάντας με την τριάδα των Ζίβκοβιυς, Κωνσταντέλια και Νάρει να βρίσκονται πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Από την πλευρά του ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο τέρμα τον Λοντίγκιν με τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ να είναι η τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Σέρβος χρησιμοποίησε τριάδα στα χαφ με τους Πέρεθ-Κουρμπέλη-Τσέριν. Ο Παλάσιος ξεκίνησε στο δεξί άκρο και ο Μπερνάρ στο αριστερό με τον Ιωαννίδη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, είχε την υπεροχή στο πρώτο 15′ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει εν συνεχεία. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά έως το 21′ του αγώνα όπου το τριφύλλι θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ αλλά οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι.

Σε ωραία επίθεση από τα δεξιά έγινε το γύρισμα του Παλάσιος προς τον Ιωαννίδη με την άμυνα του ΠΑΟΚ να διώχνει, τη μπάλα να μην απομακρύνεται και τον Τσέριν που είχε ακολουθήσει τη φάση με βολίδα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Έξι λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη καλή στιγμή όταν σε κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Τσέριν και πάλι, αυτός έκανε το γέμισμα προς τα δεξιά, με τον Πούγγουρα να γυρνάει τη μπάλα προς τον Κουρμπέλη ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα με κεφαλιά υπό την πίεση του Κουλιεράκη.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε και αυτός στο 35′ αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Μπράντον Τόμας μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού έφυγε εκτός εστίας. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τους Μπερνάρ, Κουρμπέλη να μένουν στα αποδυτήρια και τους Βέρμπιτς, Τσόκαϊ να μπαίνουν σιτς θέσεις τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή στο δεύτερο μέρος και απείλησαν μόλις στο 47′ όταν ο Κωνσταντέλιας με τακουνάκι βρήκε τον Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είχε τους δύο έμπειρους Μπερνάρ και Κουρμπέλη. Στο 47’ ο Ζίβκοβιτς σούταρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Στο 49’ ο Νάρεϊ δεν βρήκε σωστά τη μπάλα και στο 52’ έγινε το 1-0. Ο Βαγιαννίδης πιέστηκε στον χώρο του κέντρου, γύρισε αδύναμα προς τα πίσω, αλλά ουσιαστικά έδωσε… ασίστ στον Μπράντον Τόμας, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0.

Στο 60’ σουτ του Τσέριν κόντραρε, ενώ στο 70’μακρινό σουτ του Ρούμπεν, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι.

Στο 72’ έγινε το 2-0. Ο Κωνσταντέλιας έδωσε στον Ολιβέιρα, αυτός πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Τάισον κι ο Βραζιλιάνος στη δεύτερη επαφή του στο ματς, εκτέλεσε άψογα με δεξί πλασέ στην αριστερή γωνία για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε το 2-1 και στο 86′ ο Καμπετσής βγήκε από τα δεξιά, γύρισε στον Βέρμπιτς, που δεν βρήκε καλά τη μπάλα, ο Πούχατς πάσαρε στον Τσέριν, αλλά έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να εκτελέσει.

Στο 90′ σουτ του Σβαμπ από μακριά, έδιωξε ο Λοντίγκιν και στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 3-0. Σε μπαλιά του Σβαμπ, ο Τάισον με το στήθος πήγε να νικήσει τον Λοντίγκιν, που απέκρουσε εντυπωσιακά και στην εξέλιξη σουτ του Ζίβκοβιτς έφυγε ελάχιστα άουτ!

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (78′ Βιερίνια), Σάστρε, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Ντάντας, Αουγκούστο (69′ Σβαμπ), Νάρεϊ (69′ Τάισον), Ζίφκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84′ Μπίσεσβαρ), Μπράντον (69′ Ολιβέιρα)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (82′ Καμπετσής), Βαγιαννίδης, Πούγγουρας, Σένκενφελντ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (46′ Τσοκάι), Τσέριν, Παλάσιος (82′ Κώτσιρας), Μπερνάρ (46′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (72′ Πούχατς)

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών :

Τετάρτη 18/1

Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία  1-2
ΑΕΚ – Πανσερραϊκός  3-0
Ολυμπιακός – Άρης  1-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός  2-0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected