Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : “Βραχεία κεφαλή” για την πρόκριση ο Ολυμπιακός, φωνές του Άρη για ακυρωθέν γκολ

Το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, έδωσε τη νίκη αλλά και το (ελαφρύ) προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό.

Ο Άρης είχε πολύ καλή εικόνα στο ματς του “Καραϊσκάκης”, απείλησε αρκετές φορές την εστία του Τζολάκη, ενώ στο 16′ οι Θεσσαλονικείς σκόραραν με τον Ιτούρμπε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, κάτι που μάλλον δεν δικαιώνει τον Πορτογάλο ρέφερι.

Οι δύο ομάδες ουσιαστικά είχαν «καθρέφτη» διάταξη με 4-2-3-1. Ο Άρης έδειξε το ίδιο καλό ανασταλτικό πρόσωπο, «μπλοκάροντας» τα ατού του Ολυμπιακού. Συν τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα των Πειραιωτών, που έφεραν μεγαλύτερα προβλήματα στην δημιουργία ειδικά.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να είναι πιο ορεξάτος και με ταχύτερες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση, ενώ ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε αρκετές αλλαγές στην αρχική του σύνθεση, έχτιζε με υπομονή τις επιθέσεις του. Αρχικά οι κίιτρινοι είχαν καλή στιγμή με ένα επικίνδυνο γύρισμα προς τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, ενώ στο 18′ ο Ιτούρμπε πήρε μία άστοχη κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 22’ ουσιαστικά εμφανίστηκαν επιθετικά, όταν ο Βρουσάι σούταρε με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δε χρειάστηκαν πολλές φάσεις για να προηγηθούν. Στο ημίωρο της αναμέτρησης, ο Ανδρούτσος έκανε υπέροχη προσπάθεια από αριστερά και σέντρα, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να… ξεχνιέται απ’ τον Μαζικού και να κάνει το 1-0.

Ο Άρης σα να μην του έφτανε το γκολ που δέχτηκε χωρίς να έχει απειληθεί ουσιαστικά στο ματς, «έχασε» και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 35’, καθώς ο Αφρικανός βρέθηκε στο έδαφος με μυϊκό τραυματισμό κι αντικαταστάθηκε απ’ τον Γκρέι.

Στο τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο προσπάθειες για να απειλήσουν. Αρχικά με σέντρα του Μαζικού που μπλόκαρε ο Τζολάκης και εν συνεχεία με σουτ του Μαντσίνι που δεν απείλησε τον Έλληνα τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 1-0.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, θέλοντας να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός αύξησε την ταχύτητά του στο δεύτερο 45λεπτο, και έψαχνε κενούς χώρους, ώστε να χτυπήσει στην κόντρα και στο 56ο λεπτό είχε πολύ καλή στιγμή με τον Αραμπί.

Οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν να ασκήσουν πίεση στον Ολυμπιακό και στο 79ο λεπτό είχαν καλή στιγμή. Ο Γκρέι άντεξε στο μαρκάρισμα από τα αριστερά. Γύρισε στον Καμάτσο, η προσπάθεια του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι. Αμέσως μετά ο Μπράμπετς έκανε την προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάλμα, αλλά ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός στις συνέχεια βρήκε τον χώρο και τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς εν τέλει να το πετύχει. Στο 85′ απείλησε με προβολή του Μπακαμπού, ενώ σε δύο περιπτώσεις στο 89′ και στο 90+1′ ο Μπουχαλάκης δεν κατόρθωσε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Ετέμπο εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ανδρούτσος (65’ Ρέαμπτσιουκ), Ρέτσος, Ντόη, Βρουσάι (80’ Μπουχαλάκης), Σαμασέκου, Ινμπόμ Χουάνγκ, Γκάρι Ροντρίγκες (69’ Ροντινέι), Κασάμι (64’ Χάμες Ροντρίγκες), Μασούρας, Ελ Αραμπί (69’ Μπακαμπού).

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάγιο (46’ Εμπακατά), Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (46’ Καμάτσο), Ετέμπο, Μαντσίνι (69’ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (65’ Πάλμα), Αμπουμπακάρ Καμαρά (35’ Γκρέι)

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών :

Τετάρτη 18/1

Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία  1-2
ΑΕΚ – Πανσερραϊκός  3-0
Ολυμπιακός – Άρης  1-0
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (20.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected