Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Νίκησε και στις Σέρρες η ΑΕΚ

Με κορυφαίο τον Μάνταλο, η ΑΕΚ νίκησε για δεύτερη φορά τον Πανσερραϊκό και πήρε το πρώτο από τα τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αρχηγός του “δικεφάλου” πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ, είχε ενεργό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας και ουσιαστικά την πήρε από το…χεράκι για τη δεύτερη νίκη στο “ζευγάρωμα” με τον Πανσερραϊκό.

Η Ένωση με το μαξιλαράκι του 3-0 πήγε στις Σέρρες απλά για να σφραγίσει το εισιτήριο στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θ’ αντιμετωπίσει Άρη ή ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, επικράτησε για δεύτερη φορά του αξιόμαχου Πανσερραϊκού με 3-1. Πρωταγωνιστής ο Μάνταλος, ο οποίος με τον Ματίας Αλμέιδα είναι… άλλος παίκτης. Ο διεθνής άσος πέτυχε δύο γκολ, κάτι που είχε να το πετύχει από τις 20/10/2019 σε ματς πρωταθλήματος με τον Βόλο. Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο είχε πετύχει δύο γκολ κόντρα στον Ατρόμητο στις 26/2/2019. Το τρίτο τέρμα σημείωσε ο Μαχαίρας.

To φιλμ

Η Ένωση με το ξεκίνημα πήρε τα ηνία και νωρίς ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Φαν Βέερτ. Στο 7’ σουτ του Φερνάντες εντός περιοχής, απέκρουσε στη γωνία ο Κάτσικας.

Στο 8’, παράλληλα, ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάτσικα. Στο 13’ ο Σιντιμπέ έδωσε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος σούταρε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 19’ σέντρα του Τσούμπερ, η κεφαλιά του Φαν Βέερτ ήταν άστοχη.

Στο 21’ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Γκατσίνοβιτς έδωσε στον Τσούμπερ κι αυτός βρήκε τον Μάνταλο, ο οποίος στο ύψος της μικρής περιοχής εκτέλεσε για το 0-1.

Στο 29’ νέο σουτ του Γκατσίνοβιτς δεν βρήκε στόχο και στο 31’ απείλησε ο Πανσερραϊκός. Γέμισμα του Κολομπίνο στο πίσω δοκάρι, η σέντρα σουτ του Παντεκίδη δεν βρήκε στόχο, όπως δεν ανησύχησε ο Στάνκοβιτς και στο 39’ στο μακρινό σουτ του Κολομπίνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός βρήκε νωρίς το 1-1. Ο Κολομπίνο έκλεψε κι έδωσε στον Σαϊντ, ο οποίος γύρισε στο δεύτερο δοκάρι κι εκεί ο Κατσαντώνης έκανε εύκολα το 1-1.

Στο 51’, ωστόσο, η ΑΕΚ έκανε το 1-2 πάλι με τον Μάνταλο! Σέντρα του Σιντιμπέ, αμαρκάριστος ο Μάνταλος στην καρδιά της άμυνας με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κάτσικα.

Στο 71’ νέα καλή σέντρα του Σιντιμπέ, κεφαλιά του Κοσίδη, ο Κάτσικας απέκρουσε σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αραούχο επιχείρησε να σκοράρει με ραμπόνα και η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει τη γραμμή!

Στο 80’ η ΑΕΚ πέτυχε το 1-3. Ο Κοσίδης έδωσε στον Μαχαίρα, ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής με το δεξί κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα.

Στο φινάλε η ΑΕΚ επιχείρησε να πετύχει και τέταρτο γκολ, αλλά ο Κάτσικας είχε απάντηση στις προσπάθειες των Αραούχο, Κοσίδη.

Συνθέσεις

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κάτσικας, Ζερής, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Λυμπεράκης, Κολομπίνο (73’ Στίνα), Στάικος (61’ Θυμιάνης), Κατσαντώνης, Σοφιανός (82’ Σιόντης), Μούργος (73’ Μασκανάκης), Σαϊντ (61’ Κανίς).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Φερνάντες (62’ Μαχαίρας), Γαλανόπουλος (67’ Φράνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67’ Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (67’ Κοσίδης).

Τετάρτη 25/1

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ  1-3
Άρης – Ολυμπιακός (19.30)

Πέμπτη 26/1

Λαμία – Απόλλων Παραλιμνίου (17.30)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (19.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected