Κατηγορίες
Διάφορα

Τι όμορφη πρωτοβουλία : Μαθητές φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων τους και έγιναν μια αγκαλιά μπροστά στο γκράφιτι του Άλκη (vid)

Συγκινητική κίνηση από τους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, οι οποίοι φόρεσαν τις φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων, έγιναν μια αγκαλιά και παρουσίασαν γκράφιτι για τον Άλκη Καμπανό, τραγουδώντας “είμαστε όλοι φίλοι”.

Έναν χρόνο μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς έστειλαν ηχηρά μηνύματα κατά της οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με το Thestival.gr, το πρωί της Τρίτης (31/01) μαθητές φόρεσαν τις φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων και έδειξαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, συνεχίζοντας να παίζουν μαζί στο προαύλιο του σχολείου. Οι φανέλες και τα κασκόλ του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και άλλων ομάδων μπήκαν μπροστά από το συγκλονιστικό γκράφιτι που απεικονίζει τον 19χρονο Άλκη να προστατεύει τα παιδιά που φοράνε φανέλες με διαφορετικά χρώματα.

Μάλιστα ετοίμασαν κι ένα συγκινητικό τραγούδι στο οποίο φώναξαν μεταξύ άλλων “είμαστε όλοι φίλοι”.

“Αν μου κάνουν ό,τι έκαναν και στον Άλκη;”
Αξίζει να σημειωθεί και η δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Μαρία Πινιατάρο.

Όπως εξήγησε, ο μικρός της γιος ανησυχούσε την προηγούμενη μέρα πως αν φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, κάποια άλλα άτομα μπορεί να του κάνουν ό,τι έκαναν και στον Άλκη. “Προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ξανά” είπε.

Τέλος, οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν σε μια γωνιά του σχολείου τις λέξεις “αλληλεγγύη, συνύπαρξη, αλληλοσεβασμός”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected