Κατηγορίες
Αθλήματα

37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Νίκη με 4,40 μ. για την Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Tον πρώτο… κανονικό αγώνα στη σεζόν του κλειστού στίβου έκανε σήμερα η Νικόλ Κυριακοπούλου στη δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στο ΣΕΦ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ ξεπέρασε τη θλάση που την ταλαιπωρούσε και στέφθηκε για πρώτη φορά από το 2015 πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Η αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40 μ., ενώ ξεκίνησε τον αγώνα της με τα 4,20 μ. που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, ξεπέρασε με την πρώτη και τα 4,30 μέτρα. Στη συνέχεια η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή ανέβασε τον πήχη στα 4,50 μ. όπου είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.

“Ευχαριστώ πάρα πολύ όλον αυτόν τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο ΣΕΦ. Πραγματικά το χειροκρότημα του με βοήθησε πάρα πολύ. Εύχομαι σε κάθε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και κάθε διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα να έρχεται τόσος κόσμος”, είπε αρχικά η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγωνιστική της εμφάνιση: “Θα ήθελα σίγουρα λίγο παραπάνω. Θα ήθελα σίγουρα και το όριο για την Κωνσταντινούπολη που είναι στα 4,70 μ. αλλά για μένα ήταν ο πρώτος αγώνας και έπεται συνέχεια στις 22 του μήνα στην Ισπανία”.

Το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ πήρε η Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες ’93) με άλμα στα 4,10 μέτρα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 στην συνέχεια επιχείρησε στα 4,20 μ. αλλά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Την τριάδα του πρωταθλήματος έκλεισε η Αμαλία Φλώρα-Δημητριάδου (ΓΣ Κηφισιάς) που ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ με 4,00 μ. επίδοση που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Η Ελένη Πόλακ δε βρέθηκε σε καλή μέρα, καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,20 μέτρα.

Νίκη και σταθερή εμφάνιση για την Καραγιάννη

Η Αναϊς Καραγιάννη (ΑΕΚ) παρότι έφυγε πολύ δυνατά στον τελικό των 60 μ. εμπ,, παρόλα αυτά τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Κύπρια Δάφνη Γεωργίου. Η νεαρή σημείωσε 8.21 σε μία ακόμη σταθερή παρουσία στη σεζόν κι έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού της Κωνσταντινούπολης. “Δεν κατάλαβα πως στο τέλος ήρθε από πίσω η Δάφνη. Κάποια μικρά λάθη στην κούρσα μου στέρησαν κάτι καλύτερο. Γενικά έχω κάνει καλή σεζόν, ωστόσο θεωρώ υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης και αυτό είναι καλό, γιατί ξέρω πως μέσα από τη δουλειά θα βελτιωθώ”, είπε η αθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη με 8.35 και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑΚ) σε μία ακόμη καλή παρουσία στη σεζόν. Τρίτη ήταν η Άλκηστις Γεωργίου (Αίολος Μακεδονίας) με 8.86.

Εξαιρετική παρουσία από τον Χρήστο Ρούμτσιο

Ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) ήταν αυτός που κατέκτησε το πρωτάθλημα στα 60 μ. με εμπόδια σημειώνοντας μάλιστα και έναν πολύ καλό χρόνο. Ο αθλητής του Παναγιώτη Γούλα σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ τερματίζοντας σε 7.84 κι έδειξε πως το καλοκαίρι θα διεκδικήσει θέση στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Κ23. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Γιάννης Καμαρινός (ΠΑΟΚ) με 8.09, ενώ τρίτος ήταν ο Αργύρης Κιάφας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 8.37 μετά από ακύρωση του Γιώργου Βασιλείου. Ο Κώστας Δουβαλίδης δε συμμετείχε στον αγώνα, καθώς από την Τετάρτη είχε έναν τραυματισμό στον προσαγωγό. Ο αθλητής ταξίδεψε στην Αθήνα, ωστόσο δεν ήταν τελικά σε θέση να πάρει θέση εκκίνησης. “Πολύ χαρούμενος με τη νίκη, ήταν μια πολύ καλή σεζόν. Είναι η πρώτη μου χρονιά στα ψηλά εμπόδια και θεωρώ πως έχω πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Συνεχίζω με όρεξη για τον ανοιχτό”, είπε ο αθλητής.

Στο ύψος των Ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) με άλμα στα 2,15 μ., ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου στη συνέχεια απέτυχε στο 2,19 μέτρα.

Ο Παναθηναϊκός τη νίκη στη σκυτάλη και στη βαθμολογία

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος είχε στο πρόγραμμα του μεικτή σκυταλοδρομία και ο Παναθηναϊκός με τους Αναστασίου, Γναφάκη, Λαγός και Λεβαντίνος τερμάτισε σε 3.33.70 και κατέγραψαν το πρώτο χρυσό στη διοργάνωση. Δεύτερη ομάδα ήταν η Ολυμπιάς Πατρών με 3.36.60 και τρίτη ήταν η ΓΣ Γλυφάδας με 3.36.60. Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής και στη συνολική βαθμολογία σε Άνδρες και Γυναίκες.

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected