Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Θριάμβευσε με ανατροπή στο Ρότερνταμ ο Μεντβέντεφ (vid)

Τον 16ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του και 1ο μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες (Βιέννη, ΑΤΡ 500), πανηγύρισε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, κερδίζοντας τον Γιάνικ Σίνερ με σπουδαία ανατροπή, στον τελικό του ABN Amro Open, την Κυριακή (19/2).

Ο 27χρονος Ρώσος, επέστρεψε από set πίσω για να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Ιταλού, σταματώντας το σερί οκτώ συνεχόμενων νικών του 21χρονου.

Όπως αναφέρει το tennis24, μετά από δυο ώρες και 32 λεπτά εξαιρετικού αγώνα, ο Μεντβέντεφ επιβλήθηκε με 5-7, 6-2, 6-2 και βελτίωσε σε 16-12 το ρεκόρ του σε ΑΤΡ τελικούς, κάνοντας δικό του, το τρόπαιο στο φετινό 500άρι τουρνουά του Ρότερνταμ.

Με αυτή τη νίκη, εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη Δευτέρα (20/2), μιας και θα αφήσει πίσω του, τους Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο9), Χόλγκερ Ρούνε (Νο10) και Χούμπερτ Χούρκατς (Νο11).

Στο Νο12 θα ανέβει ο φιναλίστ, Γιάνικ Σίνερ, που θα κερδίσει ακόμη δυο θέσεις, μετά τις τέσσερις που κέρδισε την περασμένη εβδομάδα, λίγες ώρες αφότου κατέκτησε τον τίτλο στο Μονπελιέ (ATP 250).

Αυτός, ήταν ο 3ος τίτλος του Μεντβέντεφ, σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500 (Τόκιο 2018, Βιέννη 2022).

Για να τα καταφέρει ο Μεντβέντεφ, έπρεπε να… θυμηθεί να παίξει, το καλύτερό του τένις. Αν και δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τη φετινή σεζόν, ο Ρώσος βρήκε ρυθμό αυτή την εβδομάδα και με πέντε διαδοχικές νίκες, επέστρεψε σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο, παίζοντας καταπληκτικό τένις στον τελικό.

Ο Σίνερ, των οκτώ σερί νικών σε indoor hard courts και του τρομερού 7-1 σε ΑΤΡ τελικούς καριέρας πριν από αυτόν του Ρότερνταμ, κέρδισε το 1ο set και έδειχνε να πατάει πολύ γερά στα πόδια του.

Μέχρι που ο Μεντβέντεφ, άλλαξε ταχύτητα στο παιχνίδι του, έγινε πολύ πιο υπομονετικός και γυρνώντας… όλες τις μπάλες που ερχόντουσαν προς το μέρος του, ανέτρεψε με συνοπτικές διαδικασίες το ματς.

Μόλις 4/16 games που ακολούθησαν το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, έχασε ο Ρώσος πρώην Νο1 κόσμου, που από το Νο6 του ταμπλό αυτή την εβδομάδα, έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου στην Ολλανδία.

Με 17 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τα 30 του Σίνερ, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Μεντβέντεφ, ο οποίος κέρδισε 56/86 πόντους πίσω από το σερβίς του και εκμεταλλεύτηκε 5/12 ευκαιρίες για break.

Στην πορεία του προς τον τίτλο, ο 27χρονος κέρδισε κατά σειρά, τους: Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (Νο31), Μπόουτικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ (Νο35), Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο8), Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο28) και Γιάνικ Σίνερ (Νο14).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected