Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Άλλος έχει τη χάρη, άλλος το όνομα και η Μπάγερν πέταξε εκτός την Παρί! (vid)

Τι κι αν η Παρί έχει ξοδέψει εκατομμύρια για να φτιάξει μια ομάδα που θα τα σαρώνει όλα; Η φανέλα είναι αυτή που μετράει στην τελική… Και φυσικά η ΟΜΑΔΑ.

Αυτή που διαθέτει η σαρωτική Μπάγερν Μονάχου, που απέδειξε στους Γάλλους πως δεν αστειεύεται όταν πρόκειται για τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού.

Με τα γκολ των Τσούπο Μότινγκ και Γκάμπρι, οι Γερμανοί νίκησαν για δεύτερη φορά τη πολυδιαφημισμένη Παρί και την άφησαν εκτός προημιτελικών, εκεί που θα βρεθούν για πολλοστή φορά στη μεγάλη ιστορία τους.

Για ακόμη μια χρονιά η Παρί των Μέσι και Εμπαμπέ, αλλά και των πολλών άλλων αστέρων λέει αντίο από πολύ νωρίς στη διοργάνωση, με το όνειρο για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου να παίρνει παράταση.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, σημειώθηκε στο 25’ με τον Μέσι να μην μπορεί να νικήσει σε δύο περιπτώσεις τον Ζόμερ, με την Μπάγερν να απαντά με το σουτ του Γκορέτσκα το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντοναρούμα.

Στο 38’ η Παρί έφτασε μια… ανάσα από το να πάρει το προβάδισμα, ωστόσο ο Ντε Λιχτ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το σουτ του Βιτίνια.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 53’ με τον Μοτίνγκ, ωστόσο το γκολ του Καμερονέζου φορ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, έπειτα και από την χρήση του VAR.

Τελικά ότι της στέρησε η τεχνολογία η Μπάγερν το βρήκε λίγα λεπτά αργότερα ξανά με… δράστη τον Μοτίνγκ.

Ο Μίλερ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, με τον Γκορέτσα να δίνει πάσα πάρε βάλε στον φορ της Μπάγερν για το 1-0 των Γερμανών.

Η Παρί είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Από την πλευρά της η Μπάγερμ έψαχνε την στιγμή της για ένα δεύτερο γκολ στην κόντρα. Στο 82′ ο Ράμος είχε νέα καλή στιγμή, ωστόσο αστόχησε για λίγο.

Οι γηπεδούχοι κλείδωσε τη νίκη στο 89′. Η Μπάγερν έφυγε στην κόντρα, ο Μουζιάλα βρήκε τον Γκνάμπρι στα αριστερά και εκείνος πλάσαρε για το τελικό 2-0. Στο 90+5′ η Μπάγερν βρήκε ξανά δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Μανέ, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος.

Συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) : Ζόμερ, Ντέιβις, Στάνισιτς, Ντε Λιχτ, Ουπαμεκανό, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Μουσιάλα (82′ Μανέ), Κομάν (86′ Γκνάμπρι), Μίλερ (86′ Κανσέλο), Τσούπο-Μότινγκ (68′ Σανέ)

Παρί Σ.Ζ. (Κριστόφ Γκαλτιέ) : Ντοναρούμα, Μαρκίνιος (36′ λ.τ. Μουκιέλε / 46′ Μπιτσιαμπού), Περέιρα, Ράμος, Μέντες (82′ Μπερνάτ), Χακίμι, Ρουίζ (76′ Ζαΐρ-Έμερι), Βιτίνια (81′ Ετικιτέ), Βεράτι, Εμπαμπέ, Μέσι

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 7/3

Μπενφίκα – Κλαμπ Μπριζ  5-1 [2-0]
Τσέλσι – Ντόρτμουντ  2-0 [0-1]

Τετάρτη 8/3

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σ.Ζ.  2-0 [1-0]
Τότεναμ – Μίλαν  0-0 [0-1]

Τρίτη 14/3

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία [1-1]
Πόρτο – Ίντερ [0-1]

Τετάρτη 15/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ [5-2]
Νάπολι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης [2-0]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected