Κατηγορίες
Αθλήματα

Απίθανη ανατροπή και πρόκριση για Σάκκαρη! (vid)

H Μαρία Σάκκαρη αν και βρέθηκε πίσω με 6-2 και στο 2ο set χρειάστηκε να κάνει δύο αδιανόητα hold απέναντι στη Σέλμπι Ρότζερς, κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 2-6, 6-4, 6-0 εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον επόμενο γύρο.

Σ’ ένα παιχνίδι το οποίο ταλαιπωρήθηκε από τη βροχή, καθώς άργησε 10 περίπου λεπτά να ξεκινήσει, ενώ διεκόπη για ακόμη 1,5 ώρα τη στιγμή που η Ρότζερς είχε πάρει προβάδισμα με 4-1 στο 1ο set.

Όπως αναφέρει το Tennis24, στην επανέναρξη της αναμέτρησης η Αμερικανίδα κατάφερε να ολοκληρώσει το εξαιρετικό της ξεκίνημα παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0, τη στιγμή που η Σάκκαρη υπέφερε από τη θέση του service κερδίζοντας μόλις 7 πόντους, αλλά και από τα αβίστα λάθη ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 42!

Η πίεση στο service της Σάκκαρη από τη Ρότζερς συνεχίστηκε και στο 2ο set φτάνοντας μάλιστα σε break (2-1), το οποίο όμως η Ελληνίδα τενίστρια πήρε άμεσα πίσω ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το 5ο game ήταν ίσως και το πιο κρίσιμο με τη Σάκκαρη να σβήνει 4 break-points, στο μεγαλύτερο χρονικά game της αναμέτρηση που κράτησε 13 λεπτά!

Το επόμενο κρίσιμο hold σημειώθηκε από τη Σάκκαρη στο 9ο game με την Ελληνίδα τενίστρια όχι μόνο να επιστρέφει από τριπλό break-point (0/40) κάνοντας το 5-4, αλλά στη συνέχεια έφτασε σε break κατακτώντας το set και ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Από εκεί και πέρα η Σάκκαρη κυριάρχησε στο decider απέναντι στην Αμερικανίδα η οποία κατέρρευσε και πνευματικά, αλλά και σωματικά έχοντας πρόβλημα με το δεξί της πόδι. Η Νο7 του κόσμου έκανε…πάρτι παραχωρώντας μόλις 7 πόντους συνολικά στη Ρότζερς σφραγίζοντας μια μεγάλη πρόκριση (έτσι όπως εξελίχθηκε) μ’ ένα επιβλητικό bagel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η μόλις πρώτη νίκη της Σάκκαρη απέναντι στη Ρότζερς μετά από τρεις σερί ήττες.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή και Νο29 του κόσμου Ανχελίνα Καλίνινα, η οποία επίσης δυσκολεύτηκε αρκετά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της εκπληκτικής 17χρονης Τσέχας, Λίντα Φρουβίρτοβα με 4-6, 6-4, 7-5.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected