Αθλήματα

Πρόωρος αποκλεισμός για τον ανέτοιμο Τσιτσιπά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δείχνοντας επηρεασμένος από τον τραυματισμό στον ώμο του, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αυστραλού Τζόρνταν Τόμπσον γνωρίζοντας πρόωρο αποκλεισμό με 7-6(0), 4-6, 7-6(5) μετά από 2,5 ώρες μένοντας εκτός Indian Wells.

Σε ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι ο Τσιτσιπάς υπέπεσε σε διπλάσια αβίαστα λάθη από τον Τόμπσον (36-18), ενώ αντιμετώπισε και αρκετά προβλήματα στις μάχες πάνω στο φιλέ (25/41). Από την πλευρά του ο Αυστραλός έφτασε στη μόλις 2η νίκη κόντρα σε παίκτη Top-10 στην καριέρα του μετά από εκείνη του 2017 στο Queen’ s κόντρα στον Μάρεϊ.

Όπως αναφέρει το Tennis24, στο 1ο set ο Τόμπσον πίεσε αρκετά το service του Τσιτσιπά, ο οποίος χρειάστηκε να σβήσει και τις τέσσερις προσπάθειες του Αυστραλού για break οδηγώντας το set στο tie-break. Ο Τσιτσιπάς έσωσε ένα break-point στο 3ο game διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1, διπλό break-point στο 9ο (5-4), αλλά κι ακόμα ένα στο 11ο.

Στο tie-break o Τόμπσον κυριάρχησε με τον Τσιτσιπά να μένει χωρίς πόντο μετά από ένα μπαράζ πολλών λαθών και άστοχων επιλογών.

Στο 2ο σκέλος τα πράγματα έγιναν λίγο καλύτερα για τον Τσιτσιπά, ο οποίος έδειχνε να “διαβάζει” καλύτερα το service του Τόμπσον, φτάνοντας μάλιστα στο πρώτο break του αγώνα παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στη συνέχεια όμως ο Τόμπσον έκανε το break-back ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τον Τσιτσιπά να βρίσκει νέο break κάνοντας το 2-1 και με εύκολο hold το 3-1. Από εκεί και πέρα κανείς δεν πίεσε και δεν…ενόχλησε το service του άλλου με τον Έλληνα τενίστα να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο decider set ο Τσιτσιπάς θέλησε να χτυπήσει και πάλι στην αρχή με τον Τόμπσον αυτή τη φορά να σβήνει το break-point του Νο3 του κόσμου παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Με τους δύο παίκτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο service τους, το set οδηγήθηκε και πάλι στο tie-break με τον Τόμπσον να βγαίνει και πάλι νικητής σφραγίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Αυστραλός στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μαξίμ Κρεσί (ΗΠΑ) και Αλεχάνδρο Ταβίλο (Χιλή).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected